Skip to main content

Δημοψήφισμα ζήτησε ο Φράγκος - Σκληρή επίθεση σε Μπουτάρη και Νίμιτς

Από το βήμα του συλλαλητηρίου, ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Ε.Α. ζήτησε να διεξαχθεί δημοψήφισμα πριν να υπογραφεί οπιαδήποτε συμφωνία.

Τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ονομασία της ΠΓΔΜ ζήτησε ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Ε.Α., Φραγκούλης Φράγκος, μιλώντας από το βήμα του συλλαλητήριου για το Σκοπιανό στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Φράγκος ζήτησε να διεξαχθεί δημοψήφισμα πριν να υπογραφεί οπoιαδήποτε συμφωνία, ενώ ζήτησε να δοθεί δικαίωμα ψήφου και στους Έλληνες του εξωτερικού.

«Δεν θα δεχτούμε ερώτημα του τύπου "Δέχεστε ή όχι την ονομασία Βόρεια/Άνω Μακεδονία;", αλλά ένα και ξεκάθαρο. "Δέχεστε ή όχι τη χρήση του όρου Μακεδονία;"», σημείωσε.

Παράλληλα, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση τόσο κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης, τον οποίο χαρακτήρισε «αντιπρόσωπο του Σόρος» όσο και τον ειδικό διαμεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς, ο οποίος, όπως είπε, 25 χρόνια που διαπραγματεύεται το θέμα πλούτισε.

«Στα μνημόνια υπέγραψαν για 99 χρόνια να περάσει η δημόσια περιουσία στους ξένους. Σας καλώ να προστατεύσουμε τη Μακεδονία μας, γιατί τα άλλα θα τα ξεπεράσουμε, δεν μας απασχολούν. Αλλά ορισμένα πράγματα πρέπει να τα ακούσουν και να τα καταλάβουν», σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

 

 

Ο Παπανδρέας Κεφαλογιάννης, στη συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία του, τόνισε ότι «Οι Κρήτες ήταν είναι και θα παραμείνουν στην πρώτη γραμμή των αγώνων για λευτεριά και αξιοπρέπεια. Για εμάς η Μακεδονία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας μας. Είναι η βόρεια προέκταση της Κρήτης. Στηρίζουμε έναν αγώνα καθαρό, μακρυά από εθνικιστικές φωνές».


«Ανταμωνουμε κάτω από τον ουρανό της Μακεδονίας μας για να δηλώσουμε ότι σεβόμαστε τα σπίτια μας, τις εκκλησίες μας, το χθες, το σήμερα και την ιστορία. Και φωνάζουμε δυνατά πως η Μακεδονία είναι ελληνική. Πέρα από συμφέροντα και ιδεοληψιες. Στάθηκαν οι μακεδονομαχοι ενώπιον του εχθρού. Την ιστορία τη γνωρίζουμε όλοι μας. Η υπόθεση της Άλωσης της Μακεδονίας ξεκινάει από πολύ παλιά, από το 1932. Έχουμε Θεό, έχουμε σημαία, έχουμε πολιτισμό, είμαστε φιλοξενοι και γνωρίζουμε την ουσία των λέξεων αλληλεγγύη και προσφορά. Είμαστε σήμερα εδώ στη σκιά του λευκού Πύργου για να διατρανώσουμε την αντίθεσήμας. Δεν δεχόμαστε να μας εμπαιζουν. Καλούμε κάθε πολιτικό να αναλογιστει αν η Ελλάδα μας αντέχει άλλη πληγή».

Γιατί φτάσαμε σε αυτό το σημείο να χρειάζεται να αναρωτιομαστε αν η Μακεδονία είναι ελληνική; Συγχαρητήρια σε όλους σας, ο αγώνας θα δικαιωθεί», τόνισε ο Ανέστης Οσιπίδης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων Ευρώπης.

«Ως σαρακατσαναίοι είμαστε παρόντες στους αγώνες του Έθνους, ποτίσαμε με το αίμα μας τα βουνά της Μακεδονίας. Ο αγώνας τώρα αρχίζει, καλή αρχή», είπε ο Γιώργος Μουτσιάνας, πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Σαρακατσαναίων.

«Εμείς οι γηγενείς ξέρουμε πολύ καλά ότι η Μακεδονία είναι ελληνική. Συλλέγουμε υπογραφές στο onomasia.gr», είπε ο πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, Γιώργος Τάτσος.

«Είμαστε εδώ με όλα μας τα σωματεία για το αυτονόητο, δηλαδή να δηλώσουμε σε αυτούς που αποφασίζουν, ότι δεν παραχωρούμε τίποτα», είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων νομού Θεσσαλονίκης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων Ελευθέριος Χατζόπουλος, είπε ότι «οι Πολιτιστικόι φορείς δεν έχουν καμία εξάρτηση από τα κόμματα, γι αυτό έχουν και λόγο και έργο. Να κάνουμε μνημόσυνο στη μνήμη όλων αυτών που θυσιαστηκαν για τη Μακεδονία. Οι πλαστογραφοι δεν μπορούν να επιβιώνουν ακόμη γιατί η ιστορία είναι εδώ. Όλοι μαζί προχωράμε», ενώ ο πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών σωματείων, τόνισε ότι «ενάντια στο ψέμα, την άρνηση, βρισκόμαστε εδώ για τη γη της Μακεδονίας που μας δέχθηκε φιλόξενα όταν οι δρόμοι του ξεριζωμου μας οδήγησαν εδώ. Υπερασπιζομαστε την αυταποδεικτη αλήθεια και η αλήθεια θα νικήσει το ψέμα».

Ο πρόεδρος Ομοσπονδίας δυτικομακεδονικών σωματείων υπογράμμισε «ευχαριστώ το θεό που με αξιωνει για δεύτερη φορά να βρίσκομαι σε μια τέτοια συγκέντρωση. Οι εκπρόσωποι της εκκλησίας βρίσκονται εδώ και δίνουν ξεχωριστό θάρρος στην ψυχή μας. Καλούμε την κυβέρνηση να σταθεί στο ύψος του Εθνικού της χρέους. Όχι ως φοβισμένα ανθρωπάκια, πιόνια ξένων δυνάμεων. Η Μακεδονία είναι η καρδιά της Ελλάδας».