Skip to main content

Δημοψήφισμα για τα αρχαία της Βενιζέλου ζητά η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ

Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης ζητά να εκφραστεί άμεσα και αδιαμεσολάβητα ο λαός της Θεσσαλονίκης για ένα θέμα που δεν ρωτήθηκε ποτέ.

Παρούσα στον αγώνα για την κατά χώρα παραμονή και ανάδειξη των αρχαιολογικών ευρημάτων στον σταθμό Βενιζέλου δηλώνει η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης που ζητά η δημοψήφισμα για το συγκεκριμένο θέμα.

«Η πολιτιστική κληρονομιά δεν τεμαχίζεται, δεν αποσπάται και δε θυσιάζεται στο βωμό των κερδών και των αποζημιώσεων των εργολάβων. Η απόσπαση των αρχαιολογικών ευρημάτων δεν υπήρχε στα προεκλογικά προγράμματα ούτε της ΝΔ, ούτε του κ. Ζέρβα, ούτε του κ. Τζιτζικώστα. Λέμε ΟΧΙ στις στημένες διαβουλεύσεις που διοργάνωσαν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας για το θέμα», αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση.

Όπως επισημαίνεται «ζητούμε τη διεξαγωγή τοπικού δημοψηφίσματος για την κατά χώραν παραμονή και ανάδειξη ή μη των αρχαιολογικών ευρημάτων του σταθμού Βενιζέλου. Ζητούμε να εκφραστεί άμεσα και αδιαμεσολάβητα ο λαός της Θεσσαλονίκης σχετικά με ένα ζήτημα που αφορά το σήμερα και το αύριο όλων μας και για το οποίο δε ρωτήθηκε ποτέ».

Σύμφωνα με τη νεολαία ΣΥΡΙΖΑ η πόλη έχει την παρακαταθήκη του δημοψηφίσματος για την ιδιωτικοποίηση του νερού το 2014. «Ενός δημοψηφίσματος όπου συμμετείχε η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας, και το οποίο διεξήχθη χωρίς θεσμικό πλαίσιο. Πλέον υπάρχει το θεσμικό πλαίσιο που ρυθμίζει τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων τοπικού χαρακτήρα από το νόμο του “Κλεισθένη” 4555/2018.  Καλούμε τους πολίτες της Θεσσαλονίκης να δώσουμε δυναμικό παρόν σε δράσεις και κινητοποιήσεις τις επόμενες ημέρες και να φωνάξουμε όλοι και όλες μαζί “Και Αρχαία και Μετρό”», καταλήγει η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ.