Skip to main content

Δήμος Αριστοτέλη: Αρνητικά όλα τα σημερινά rapid test στη Μεγάλη Παναγία

Εξετάστηκαν με τη διαδικασία του drive through συνολικά 160 κάτοικοι της κοινότητας, στην οποία είχαν καταγραφεί δέκα θάνατοι τον τελευταίο μήνα

Αισιόδοξα μηνύματα για την επιδημιολογική κατάσταση στην κοινότητα Μεγάλης Παναγίας του δήμου Αριστοτέλη, η οποία βρέθηκε στη δίνη της πανδημίας τον τελευταίο μήνα, δίνουν τα τεστ που πραγματοποίησαν κλιμάκια του ΕΟΔΥ στην περιοχή.

Κατά τους σημερινούς δειγματοληπτικούς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν για τον εντοπισμό της διασποράς του κορωνοϊού στον γενικό πληθυσμό δεν διαπιστώθηκε κανένα κρούσμα. Συγκεκριμένα διενεργήθηκαν rapid test σε 160 πολίτες με τη διαδικασία του drive through, δηλαδή με τον έλεγχο των ενδιαφερομένων εντός του οχήματός τους, με όλα τα δείγματα να βγαίνουν αρνητικά.

Πρόκειται για το πρώτο ενθαρρυντικό δείγμα για την κατάσταση της κοινότητας της Μεγάλης Παναγίας των 3.000 κατοίκων, που θρήνησε την απώλεια δέκα πολιτών της μέσα σε μόλις έναν μήνα.

«Είναι ένα βήμα θετικό», δήλωσε στη Voria.gr ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος, κατόπιν αιτήματος του οποίου διενεργήθηκαν οι έλεγχοι. Ο δήμαρχος εξήρε τη συμπεριφορά των πολιτών που λόγω της αθρόας προσέλευσης χρειάστηκε να περιμένουν μέχρι και δύο ώρες, προκειμένου να υποβληθούν σε έλεγχο.

Ο κ. Βαλιάνος τόνισε, πάντως, ότι το αποτέλεσμα δεν αναιρεί τη σημασία και την ανάγκη για την τήρηση των μέτρων προστασίας, επισημαίνοντας ότι ένα αρνητικό τεστ δεν προστατεύει από την προσβολή από τον ιό και πως η ατομική ευθύνη και η πιστή εφαρμογή των μέτρων παραμένει η ισχυρότερη γραμμή άμυνας απέναντι στον αόρατο εχθρό.

Δειγματοληπτικοί έλεγχοι αναμένεται να γίνουν την επόμενη εβδομάδα και στην Ιερισσό, την έδρα του δήμου με πληθυσμό περίπου 4.000 κατοίκων, όπου επίσης καταγράφηκαν δέκα θάνατοι τον τελευταίο μήνα. Όπως ανέφερε ο κ. Βαλιάνος, πιθανή ημερομηνία διεξαγωγής των rapid test είναι η 22α Δεκεμβρίου και σε κάθε περίπτωση θα υπάρξει ενημέρωση του κοινού για το σημείο και τις ώρες κατά τις οποίες θα βρίσκεται στην περιοχή το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

(φωτογραφία αρχείου)