Σάββατο 15 Μαΐου 2021
x

ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ: ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ

Ο δήμος θα προχωρήσει στη λειτουργία συστήματος επεξεργασίας νερού για την απομάκρυνση σιδήρου και μαγγανίου σε Παλαιοχώρι, Πυργαδίκια και Νεοχώρι.

Οριστική λύση σε προβλήματα υδροδότησης που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των τοπικών κοινοτήτων Νεοχωρίου, Παλαιοχωρίου και Πυργαδικίων, δίνει ο δήμος Αριστοτέλη, όπως υποστηρίζει, καθώς κατέθεσε πρόταση και εξασφάλισε χρηματοδότηση, ύψους 750.000 χιλιάδων ευρώ, από ευρωπαϊκά προγράμματα για την ένταξη στο Πρόγραμμα «Προστασία του Περιβάλλοντος και προώθηση της αποδοτικότητας των Πόρων», με ορίζοντα υλοποίησης μέχρι τον Φεβρουάριο του 2020.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ο Δήμος προτίθεται να προχωρήσει σε προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία συστήματος επεξεργασίας νερού, με σκοπό την απομάκρυνση σιδήρου και μαγγανίου στο Παλαιοχώρι, στα Πυργαδίκια και στο Νεοχώρι. Μ' αυτές τις νέες εγκαταστάσεις φίλτρων λύνονται οριστικά κάποια προβλήματα υδροδότησης των οικισμών και δημιουργούνται εναλλακτικές πηγές υδροδότησης μέσω ενός σταθερού και ασφαλούς μηχανισμού.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ