Skip to main content

Δήμος Αριστοτέλη:Συνεχίζεται η αποκατάσταση των ζημιών από τη θεομηνία

Στόχος του δήμου είναι σύμφωνα με τον Στέλιο Βαλιάνο να μην γίνουν απλά μπαλώματα στην περιοχή αλλά να υπάρξουν οριστικές λύσεις.

Συνεχίζεται η μάχη της αποκατάστασης των σημαντικών ζημιών που υπέστησαν οικισμοί του δήμου Αριστοτέλη μετά το καταστροφικό πέρασμα του κύματος κακοκαιρίας «Γηρυόνης» στο τέλος του Νοεμβρίου.

Για την πορεία των έργων μίλησε ο δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπου επισήμανε πως η δημοτική αρχή «εξασφάλισε λύσεις για την αντιμετώπιση και οριστική -όχι με “μπαλώματα”- αποκατάσταση των “πληγών”, που άφησαν πίσω τους τα χτυπήματα της φύσης στην περιοχή μας».

Αναλυτικότερα ο δήμαρχος Αριστοτέλη επισήμανε για την πορεία των έργων:

Στον άξονα Βαρβάρας-Ολυμπιάδας, έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες αποκατάστασης του οδοστρώματος στα σημεία που αποτελούσαν πλέον παγίδες για τα διερχόμενα οχήματα και τους επιβαίνοντες σε αυτά.

Στο Γομάτι, συνεχίζονται υπ` ευθύνη της αρμόδιας για το επαρχιακό οδικό δίκτυο Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, οι εργασίες αποκατάστασης και οριστικής, ασφαλούς ανακατασκευής του οδικού δικτύου στο τμήμα που  επιβεβαιώθηκε ως ευάλωτο σημείο-παγίδα, το οποίο έχει αποτελέσει και στο παρελθόν απειλή για ανθρώπινες ζωές.

Σημειώνεται πως η Αστυνομική Διεύθυνση, από την πρώτη στιγμή διέταξε την πλήρη απαγόρευση κυκλοφορίας στο επίμαχο τμήμα μέχρι την πλήρη αποκατάστασή του. «Η ασφάλεια των πολιτών είναι το πρώτο και κυρίαρχο μέλημα, που επέβαλε με τη σύμφωνη γνώμη όλων των υπηρεσιών, την διακοπή της κυκλοφορίας», τόνισε ο κ. Βαλιάνος.

Όσον αφορά την Ολυμπιάδα, που από την πρώτη στιγμή υπέφερε τις σημαντικότερες επιπτώσεις της κακοκαιρίας, συνεχίζονται οι εργασίες επιστροφής στην ομαλότητα, ενώ βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η προσπάθεια του δημάρχου Αριστοτέλη για την οριστική επίλυση του ζητήματος του ρέματος , μέσω της ολοκλήρωσης της σχετικής μελέτης, που θα επιτρέψει την ένταξη του έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Σε όλη την έκταση του Δήμου, από την πρώτη μέρα μετά το πέρας των ακραίων καιρικών φαινομένων, μηχανικοί των υπηρεσιών μας με τη συνδρομή και ιδιωτών, ελέγχουν το δίκτυο υποδομών του Δήμου για να καταγράψουν ακόμα και τις υποψίες ζημίας που μπορεί να έχει προκληθεί από την κακοκαιρία, ώστε να δρομολογηθεί η άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα την Αντιπεριφέρεια Χαλκιδικής και την Αντιπεριφέρεια Υποδομών.