Skip to main content

Δήμος Χίου: Ανεπιθύμητα στο νησί στελέχη της Χρυσής Αυγής

Η παρουσία της νεοναζιστικής οργάνωσης αποτελεί ύψιστη πρόκληση στα δημοκρατικά ήθη του νησιού, αναφέρει το ψήφισμα του δήμου.

«Aνεπιθύμητα» στο νησί κήρυξε το δημοτικό συμβούλιο Χίου με ομόφωνη απόφασή του στελέχη της Χρυσής Αυγής, που θα συμμετάσχουν σε εκδήλωση για το μεταναστευτικό - προσφυγικό ζήτημα.

Την ερχόμενη Τετάρτη 31 Ιανουαρίου το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί σε ξενοδοχείο της Χίου πολιτική εκδήλωση της Χρυσής Αυγής με θέμα: «To πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης και η λύση της Χρυσής Αυγής». Ομιλητές έχει ανακοινωθεί ότι θα είναι ο βουλευτής Γιάννης Λαγός και ο ευρωβουλευτής Γεώργιος Επιτήδειος.

«Η παρουσία της νεοναζιστικής οργάνωσης αποτελεί ύψιστη πρόκληση στα δημοκρατικά ήθη του νησιού και ο δήμος Χίου δεν μπορεί να μείνει απαθής. Τα υπόδικα στελέχη της ναζιστικής οργάνωσης είναι πρόσωπα ανεπιθύμητα στη Χίο. Η Χίος της εθνικής αντίστασης και των δημοκρατικών αγώνων αποδοκιμάζει με τον πιο έντονο και κατηγορηματικό τρόπο την παρουσία των επιγόνων του ναζισμού στον τόπο μας» αναφέρει το ψήφισμα του δήμου Χίου.