Skip to main content

Τη μετεγκατάσταση της ΔΕΘ στη Σίνδο διεκδικεί ο δήμος Δέλτα

Ο δήμος έχει συγκεντρώσει υπογραφές από 132 πολίτες που συντάσσονται με την Κίνηση Πολιτών για κατασκευή Μητροπολιτικού Πάρκου στον χώρο της ΔΕΘ

Τη δημιουργία ενός εκθεσιακού χώρου για τις βαριές εκθέσεις στη Σίνδο διεκδικει επισήμως πλέον ο δήμος Δέλτα με επίσημη ανακοίνωσή του.

Ο δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης, έχοντας τη συναίνεση αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων, προέδρων και μελών Οργανισμών, πρώην δημάρχων επιστημόνων, καθώς και άλλων πολιτών όλων των κοινοτήτων του δήμου διεκδικεί ουσιαστικά τη μετεγκατάσταση του εκθεσιακού φορέα της πόλης στη Σίνδο. Πρόκειται για την πρόταση που είχε προβλεφθεί στις μελέτες του 1999 και στον περιφερειακό σχεδιασμό της Κεντρικής Μακεδονίας και έχει υιοθετηθεί πλήρως από την Κίνηση Πολιτών, που αντιτίθεται στο σχέδιο ανάπλασης της ΔΕΘ στον χώρο όπου βρίσκεται τώρα, στο κέντρο της πόλης.

Παράλληλα, οι εκπρόσωποι του δήμου υιοθετούν πλήρως την πρόταση της Κίνησης Πολιτών για την κατασκευή Μητροπολιτικού Πάρκου στον χώρο της ΔΕΘ, που θα ενσωματώνει ελαφρές εκθέσεις, αθλητικές, πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, και θα ενοποιεί την πράσινη ζώνη, όπως προβλέπεται από το Ρυθμιστικό Σχέδιο της Θεσσαλονίκης και όλες τις μελέτες των αρμόδιων φορέων της Θεσσαλονίκης και της Πολιτείας.

Τις θέσεις αυτές μέχρι στιγμής στηρίζουν συμβολικά με τις υπογραφές τους 132 πολίτες του Δήμου Δέλτα, με επικεφαλής τον δήμαρχο Γιάννη Ιωαννίδη, αντιδημάρχους, δημοτικούς συμβούλους, πρώην δημάρχους, επαγγελματίες και απλούς πολίτες.

Η ανακοίνωση αυτή του δήμου επιβεβαιώνει πλήρως το ρεπορτάζ της Voria.gr (διαβάστε εδώ: ΔΕΘ: Μέτωπο δημάρχων Δυτικής Θεσσαλονίκης κατά του σχεδίου ανάπλασης), σύμφωνα με το οποίο διευρύνεται το μέτωπο των αντιδράσεων στο νέο σχέδιο για τη ΔΕΘ και μάλιστα με θεσμικούς παράγοντες, όπως ο δήμαρχος Δέλτα και ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός. Οι δύο δήμαρχοι, εξάλλου, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, είχαν εκφράσει τις αντιδράσεις τους και στην τελευταία συνεδρίαση της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι για τον υφιστάμενο χώρο της ΔΕΘ η ένωση έχει προτείνει να γίνει μητροπολιτικό πάρκο, με ταυτόχρονη ανάπτυξη χώρων για ήπιες ψυχαγωγικές δράσεις.