Δευτέρα 19 Απριλίου 2021
x

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΤΑ: ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ - ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΜΠΑΖΑ ΚΑΙ ΟΓΚΩΔΗ

Στόχος είναι ο περιορισμός των ανεξέλεγκτων χωματερών που ξεφύτρωσαν σε διάφορες περιοχές από την απόρριψη ογκωδών αντικειμένων και η αποκομιδή μπαζών

Εξόρμηση καθαριότητας σε περιοχές του δήμου Δέλτα πραγματοποίησε η αντιδημαρχία Καθαριότητας του δήμου υλοποιώντας συγκεκριμένο σχεδιασμό με ομάδα υπαλλήλων και μηχανοκίνητο εξοπλισμό.

Στόχος είναι ο περιορισμός μικρών και ανεξέλεγκτων χωματερών που ξεφύτρωσαν σε διάφορες περιοχές από την απόρριψη ογκωδών αντικειμένων και η αποκομιδή των μπαζών.

Συγκεκριμένα, έγινε ολικός καθαρισμός της οδού Ελαιώνος, που βρίσκεται παράλληλα του οικισμού Αγίας Σοφίας . Δύο JCB και τρία φορτηγά συμμετείχαν στην επιχείρηση αποκομιδής των μεγάλων ποσοτήτων ογκωδών σκουπιδιών που συγκεντρώνονται με μεγάλη συχνότητα στην περιοχή με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό του δρόμου. Η πολυήμερη εξόρμηση είχε σαν αποτέλεσμα την μεταφορά των ογκωδών απορριμμάτων και τη διάνοιξη του επαρχιακού δρόμου.

Παράλληλα, ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός της περιοχής έξω από τα δημοτικά κοιμητήρια της Νέας Μαγνησίας καθώς και σε συγκεκριμένες εκτάσεις στις κοινότητες Χαλάστρας, Κυμίνων και Καλοχωρίου.

Ταυτόχρονα, ολοκληρώθηκε η κοπή δέντρων έξω από το Κ.Υ. Διαβατών και ο καθαρισμός στην περιοχή νεόκτιστα στη Σίνδο. Επίσης έγινε καθαρισμός στις όχθες του Γαλλικού ποταμού όπου εντοπίστηκαν από εθελοντές εστίες με συσσωρευμένα σκουπίδια καθώς και 60 στρώματα με την υπογραφή νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης.

Τα στρώματα μετά από πολυήμερες συζητήσεις και την τελική συνεννόηση του αντιδημάρχου Καθαριότητας Γιώργου Κυριακίδη με τις αρμόδιες υπηρεσίες του νοσοκομείου επεστράφησαν με φορτηγό της υπηρεσίας καθαριότητας για περαιτέρω διαχείριση. «Μετά από πολλές ημέρες σκληρής δουλειάς οι υπάλληλοι της υπηρεσίας Καθαριότητας ακολουθώντας συγκεκριμένο σχεδιασμό κατάφεραν να περιορίσουν σημαντικά τα ογκώδη απορρίμματα που συσσωρεύονται σε αυτοσχέδιες χωματερές. Αυτό το φαινόμενο ταλανίζει τον δήμο μας και εμείς καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια με ότι μέσα διαθέτουμε και παρά τις ελλείψεις προσωπικού, για να σταματήσει», δήλωσε ο αντιδήμαρχος.

«Με τον δήμαρχο έχουμε ζητήσει από τις αρμόδιες αρχές, αστυνομία και πυροσβεστική να προβαίνουν σε συχνότερους ελέγχους για τον εντοπισμό των υπαίτιων που πετάνε σκουπίδια όπου βρουν ακόμη και σε προστατευμένες περιοχές προκαλώντας τεράστια ζημιά στο Περιβάλλον. Οι εξορμήσεις καθαριότητας θα συνεχιστούν σε όλες τις δημοτικές Ενότητες σε καθημερινή βάση μέσα και έξω από τις κατοικημένες περιοχές για την περισυλλογή των ογκωδών απορριμμάτων», συμπλήρωσε ο κ. Κυριακίδης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ