Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019
x

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΤΑ: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΚΥΜΙΝΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΑΛΓΑΡΑ ΛΟΓΩ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ

Ο δήμος ενημερώνει ότι σε Κύμινα και Νέα Μάλγαρα βρίσκονται και επιχειρούν επί 24ώρου βάσεως όλα τα μηχανήματα της Διεύθυνσης Καθαριότητας.

Προβλήματα εξακολουθούν να εντοπίζονται στις Δημοτικές Κοινότητες Κυμίνων και Νέων Μαλγάρων, στον δήμο Δέλτα, όπου λόγω της κακοκαιρίας πλημμύρισαν δρόμοι και αυλές.

Όπως αναφέρει ο δήμος Δέλτα, στις υπόλοιπες δημοτικές κοινότητες τα προβλήματα αντιμετωπίστηκαν άμεσα.

«Εδώ και δύο εικοσιτετράωρα, όλο το προσωπικό Πολιτικής Προστασίας του Δήμου επιχειρεί συνεχώς για την απορροή των υδάτων λόγω των πλημμυρικών φαινομένων υπό το συντονισμό του Δημάρχου Ευθ. Φωτόπουλου, των Αντιδημάρχων Αξιού και Χαλάστρας, Π. Σάκα και Δ. Καμανά, και των Προέδρων των Τοπικών Συμβουλίων Κυμίνων και Νέων Μαλγάρων, Β. Κατούνα και Χρ. Μπαξεβάνη» αναφέρει ο δήμος σε ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, στις περιοχές των Κυμίνων και των Νέων Μαλγάρων βρίσκονται και επιχειρούν επί 24ώρου βάσεως όλα τα μηχανήματα της Διεύθυνσης Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου: 2 τρακτέρ με αντλίες, 5 αντλίες υδάτων μεταξύ Κυμίνων – Μαλγάρων, 1 αποφρακτικό και αντλητικό, 2 μηχανήματα έργου (εκσκαφείς) και 1 φορτηγό για τη δημιουργία αναχωμάτων για την αποτροπή πλημμυρών σε οικίες. Επίσης, επιχειρούν αποφρακτικά και αντλίες της Περιφέρειας, του Δήμου Λαγκαδά, της Πυροσβεστικής, του ΦΟΔΣΑ, του ΤΟΕΒ καθώς και ιδιώτες.

Στο μεταξύ, ο δήμαρχος ζήτησε με επιστολή του προς τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ Εμ. Παναγιωτάκη την αναστολή μέχρι το τέλος του 2017 των ενδεχόμενων διακοπών της ηλεκτροδότησης σε οφειλέτες που κατοικούν στις πληγείσες περιοχές του Δήμου.

Οι πολίτες που αντιμετωπίζουν κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα:
2310-796117 εσωτ. 3
6970-233910
6970-233810

Παρακαλούνται οι πολίτες να λάβουν υπόψη τους το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους. Παράλληλα, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, καλούνται οι πολίτες:
Να βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές και τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.
Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως η Τροχαία κ.λπ.
Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
Αν πρόκειται να μετακινηθούν, να ενημερωθούν για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ