Skip to main content

Δήμος Εχεδώρου: Μείωση των δημοτικών τελών στις επιχειρήσεις

Καινοτόμο μέτρο για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και την ενίσχυση της απασχόλησης προωθεί για το 2010 ο δήμος Εχεδώρου.
Τη μείωση των συντελεστών των δημοτικών τελών για τις επιχειρήσεις που θα απορροφήσουν τοπικό εργατικό δυναμικό σχεδιάζει για το 2010 ο δήμος Εχεδώρου. Ο δήμος προχωρά σε αυτή την κίνηση με στόχο τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και την ενίσχυση της απασχόλησης.

Τη λήψη του μέτρου ανακοίνωσε ο δήμαρχος Εχεδώρου, κ. Σπύρος Σταματάκης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης, κ. Σταύρο Ζαχαρέλη. Ο κ. Ζαχαρέλης τόνισε ότι η Ομοσπονδία μπορεί να συμβάλει στην υλοποίηση της πρωτοβουλίας αυτής θέτοντας στη διάθεση του δήμου Εχεδώρου τα στοιχεία και τις δυνατότητες παρέμβασης του Γραφείου Ενημέρωσης Ανέργων και Επιχειρήσεων.

Στη συνάντηση υπογραμμίστηκε ότι υπάρχουν πολύπλευρες δυνατότητες συνεργασίας του δήμου Εχεδώρου και της ΟΒΣΘ. Ένα από τα κύρια θέματα συζήτησης ήταν το ζήτημα της μετεγκατάστασης της ΔΕΘ, για την οποία εκφράστηκε η κοινή θέση ότι πρέπει να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την έναρξη των εργασιών δημιουργίας του νέου εκθεσιακού κέντρου από την πολιτεία.

Εξετάστηκε, επίσης, η δυνατότητα συνεργασίας σε επίπεδο διακρατικών προγραμμάτων της ΕΕ σε επιχειρηματικά, πολιτισμικά, περιβαλλοντικά πεδία, καθώς και η υλοποίηση κοινών σεμιναρίων για την επιμόρφωση ανέργων, εργαζομένων, εργοδοτών και αυτοαπασχολουμένων σε συνεργασία με το ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ.

Για την καλύτερη διάχυση των πληροφοριών και των κοινών ενεργειών οι δύο φορείς θα υλοποιήσουν ενημερωτικές εκδηλώσεις και ημερίδες. Για τον ίδιο σκοπό ο Δήμαρχος Εχεδώρου κ. Σπύρος Σταματάκης θα παραχωρήσει κάθε έντυπο και ηλεκτρονικό μέσο που διαθέτει ο Δήμος για την προώθηση των κοινών δράσεων που θα αποφασιστούν.