Skip to main content

Δήμος Καλαμαριάς: Αγωνία καταστηματαρχών για το μέλλον των επιχειρήσεών τους

Εκδήλωση πραγματοποίησε εχθές ο δήμος Καλαμαριάς για τους καταστηματάρχες υγειονομικού ενδιαφέροντος - Ο δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι θα σταθεί δίπλα τους

Τα πνευματικά δικαιώματα, το υποχρεωτικό αρχείο τήρησης της επιχείρησης, αλλά και το υγειονομικό πρωτόκολλο covid 19, ήταν τα θέματα που αναπτύχθηκαν κατά τη χθεσινή εκδήλωση που διοργάνωσε ο δήμος Καλαμαριάς, για τους καταστηματάρχες υγειονομικού ενδιαφέροντος, στο θεατράκι της Χηλής.

Οι επαγγελματίες που παρακολούθησαν την εκδήλωση εξέφρασαν τον προβληματισμό και την αγωνία τους για το μέλλον των επιχειρήσεών τους, εξαιτίας της ιδιαίτερης κατάστασης που επικρατεί λόγω της πανδημίας.
 
Ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, δεσμεύτηκε ότι θα σταθεί δίπλα στους καταστηματάρχες, παρέχοντας οποιαδήποτε βοήθεια του επιτρέπεται από τον νόμο.

«Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα καταστήματα είναι πολλές. Το γνωρίζουμε. Εμείς ως δήμος ότι περνάει από το χέρι μας θα το κάνουμε. Ότι δικαίωμα μας έχει δώσει το νομοθετικό πλαίσιο το έχουμε εφαρμόσει, ελαφρύνσεις όπου μπορούμε σε τέλη κοινόχρηστων χώρων, ενώ προσπαθούμε μέσω του τουριστικού προϊόντος της Καλαμαριάς να τονώσουμε τα μαγαζιά της εστίασης. Θα είμαστε στο πλευρό σας, όχι μόνο γιατί σας νιώθουμε δικούς μας ανθρώπους, αλλά γιατί επίσης ξέρουμε ότι η Καλαμαριά αν έχει κάτι να αναδείξει προς τα έξω, πέραν από τον πολιτισμό και τη φυσική ομορφιά είστε εσείς. Εξάλλου η φήμη σας προηγείται του δήμου κι αυτό θα ήθελα να το αλλάξουμε, όχι ρίχνοντας το επίπεδο των καταστημάτων, αλλά αναβαθμίζοντας τον δήμο μας» είπε κατά τον  χαιρετισμό του ο κ. Δαρδαμανέλης.



Στην εκδήλωση τοποθετήθηκαν επί των θεμάτων ο Γενικός Γραμματέας του Επαγγελματικού Επιμελητήριου, Κλεόβουλος Θεοτόκης, ο Πρόεδρος του ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε, Νικόλαος Τσαπατσάρης, ο Γενικός Τομεάρχης Ελλάδας του ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε, Ιωάννης Ιωάννου και ο Συντονιστής της εκδήλωσης, Χρήστος Μπανιώρας.