Skip to main content

Δήμος Καλαμαριάς: Ενισχύεται με οκτώ άτομα ο τομέας της καθαριότητας

Οι ανάγκες είναι αυξημένες και αυτός είναι ο λόγος που εδώ και ένα χρόνο περίπου ξεκίνησε η επταήμερη καθαριότητα, επισημαίνει ο δήμος.

Ενισχύεται από σήμερα ο τομέας καθαριότητας του δήμου Καλαμαριάς με οκτώ άτομα, τα οποία ξεκινούν με δίμηνες συμβάσεις ενώ ήδη έχει δημοσιευτεί σχετική προκήρυξη για την κάλυψη πενήντα θέσεων, στην ίδια υπηρεσία.

Οι ανάγκες είναι αυξημένες και αυτός είναι ο λόγος που εδώ και ένα χρόνο περίπου ξεκίνησε η επταήμερη καθαριότητα, με θεαματικά αποτελέσματα, ενώ ενισχύθηκε ο στόλος των οχημάτων αλλά και αντικαταστάθηκαν οι πράσινοι κάδοι με 1400 καινούργιους (350 των 770 lt, 950 των 1100 lt και 100 των 360 lt), ενώ  παραχωρήθηκαν από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης 85 μπλε κάδοι των 1100 lt, όπως επισημαίνει ο δήμος.

Ανακύκλωση

Όσον αφορά στην ανακύκλωση τα στοιχεία που παρουσιάζονται  για το Α΄εξάμηνο του 2021 σε σύγκριση με το αντίστοιχο του 2020 είναι θετικά, καθώς παρατηρείται αύξηση στο τονάζ της αποκομιδής των ανακυκλώσιμων υλικών κατά 0.94%, ενώ σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2019 η αύξηση φτάνει το 10%. Αξίζει να σημειωθεί ότι από το σύνολο των απορριμμάτων του δήμου Καλαμαριάς, μετά από  επεξεργασία των στοιχείων των τριών τελευταίων εξαμήνων, ανακυκλώνεται το 15%, σύμφωνα με στοιχεία του δήμου.

«Η ικανοποίηση των πολιτών, βλέποντας την πόλη μας καθαρή, είναι διάχυτη και για να το πετύχουμε αυτό εργαζόμαστε εντατικά. Η εφταήμερα καθαριότητα έχει αποδώσει καρπούς σε όλα τα επίπεδα» δήλωσε ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης.