Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022
x

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΓΙΑ ΨΕΥΤΙΚΟΥΣ ΓΑΜΟΥΣ: ΤΟΥΣ ΣΥΣΤΗΣΑΜΕ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΝΟΜΙΚΑ, ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ

Ο δήμος Καλαμαριάς ξεκαθαρίζει ότι καμία σχέση δεν έχει η υπηρεσία του με τις δύο περιπτώσεις ψεύτικων γάμων με θύματα δύο νεαρές Καλαμαριώτισσες

Τη δική του θέση για τους δύο ψεύτικους γάμους με θύματα δύο νεαρές γυναίκες που διαμένουν στην Καλαμαριά παρουσιάζει ο δήμος Καλαμαριάς.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, «ουδεμία σχέση έχει η υπηρεσία του Τμήματος Αστικής και Δημοτικής Κατάστασης με τις δύο περιπτώσεις δημοτών μας, που φέρεται ότι η οικογενειακή τους κατάσταση είναι έγγαμη, ενώ οι ίδιες ισχυρίζονται το αντίθετο».

Διαβάστε: Νέα υπόθεση με ψεύτικο γάμο στη Θεσσαλονίκη - Και οι δύο εξαπατημένες είναι στην Καλαμαριά

Σύμφωνα με τον δήμο, «και στις δύο περιπτώσεις φαίνεται ότι έχει συναφθεί γάμος στην Αλβανία, με Αλβανούς υπηκόους, οι οποίοι δηλώθηκαν ως ληξιαρχικά γεγονότα στο Ειδικό Ληξιαρχείο Αθηνών. Στη συνέχεια το Ε.Λ.Α έστειλε τις εν λόγω ληξιαρχικές πράξεις στο Δημοτολόγιο του Δήμου Καλαμαριάς, προκειμένου να ενημερωθεί για το γεγονός και να διαμορφωθεί αναλόγως η οικογενειακή κατάσταση».

«Όταν οι δύο δημότισσες ανακάλυψαν ότι είναι παντρεμένες, η Υπηρεσία μας τους σύστησε να κινηθούν νομικά, προκειμένου να διερευνηθούν οι υποθέσεις του, ενώ από την πλευρά του Δημοτολογίου μας παρείχαμε τα πιστοποιητικά που ζητήθηκαν για δικαστική χρήση. Παρά το γεγονός ότι και οι δύο γυναίκες ενημερώθηκαν για το θέμα από το 2018 και το 2019, αντίστοιχα, το Δημοτολόγιο Καλαμαριάς δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα αποδέκτης κάποιας δικαστική απόφασης, που να ακυρώνει τους παραπάνω γάμους».

Ο δήμος Καλαμαριάς υπογραμμίζει ότι θα στηρίξει με όποιο τρόπο χρειαστεί τις έρευνες που διεξάγονται για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ