Skip to main content

Δήμος Καλαμαριάς: Συνεχίζονται οι επαφές για τα ανταλλάξιμα οικόπεδα

Αλλεπάλληλες επαφές του δημάρχου με τους αρμόδιους υπουργούς για τις εξελίξεις γύρω από το θέμα των ανταλλάξιμων οικοπέδων.

Συνεχίζονται οι εντατικές προσπάθειες από τον δήμαρχο Καλαμαριάς, Γιάννη Δαρδαμανέλη προκειμένου να δοθεί λύση στο θέμα των ανταλλάξιμων οικοπέδων.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση του δήμου, πραγματοποιώντας αλλεπάλληλες επαφές με τον υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο, και τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, ενόψει της νομοθετικής ρύθμισης, ενημερώνεται για τις εξελίξεις, με γνώμονα να μην αδικηθούν οι ιδιοκτήτες των ακινήτων.

«Είμαι αισιόδοξος ότι η Κυβέρνηση θα πράξει αναλόγως, ώστε να λυθεί το πρόβλημα των ανταλλάξιμων οικοπέδων. Το θέμα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα, γιατί είναι πολλές οι οικογένειες, που αυτή τη στιγμή αγωνιούν για την περιουσία τους, την οποία απέκτησαν με τίτλους και δικαιώματα κυριότητας, αλλά και άδειες δόμησης. Το πρόβλημα είναι πανελλαδικό όμως στην Καλαμαριά είναι ιδιαίτερα οξύ, μιας και έχει ολοκληρωθεί η κτηματογράφηση, με αποτέλεσμα ήδη να πλησιάζει η ημερομηνία εκδίκασης των αγωγών που κατατέθηκαν από μεριά ελληνικού Δημοσίου», δήλωσε ο κ. Δαρδαμανέλης.

Διαβάστε σχετικά: Απέρριψε η κυβέρνηση τροπολογία για τα ανταλλάξιμα της Καλαμαριάς