Skip to main content

Δήμος Καλαμαριάς: Ξεκινούν τα τμήματα μαζικού αθλητισμού για ενήλικες

Ξεκινούν τα τμήματα μαζικού αθλητισμού για ενήλικες, τα οποία είναι προσαρμοσμένα στις νέες συνθήκες στον δήμο Καλαμαριάς.

Την έναρξη τμημάτων μαζικού αθλητισμού για ενήλικες, τα οποία είναι προσαρμοσμένα στις νέες συνθήκες και με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την προστασία αθλουμένων και εργαζόμενων από τον COVID-19 ανακοινώνει ο δήμος Καλαμαριάς.

-Η  λειτουργία των δημοτικών αθλητικών προγραμμάτων ενηλίκων θα ξεκινήσει με ολιγομελή τμήματα στις αίθουσες  :

-Στο κλειστό  γυμναστήριο ΔΑΚ ( η χωρητικότητα του κάθε τμήματος προσδιορίζεται στα 7 άτομα)

1.    Στην πλατεία Σκρά ( η χωρητικότητα του κάθε τμήματος προσδιορίζεται στα 6 άτομα )

Στον  Φοίνικα, πρώην δημοτική βιβλιοθήκη  (η χωρητικότητα του κάθε τμήματος προσδιορίζεται στα 3 άτομα)

Για την εξυπηρέτηση περισσότερων αθλουμένων θα πραγματοποιηθούν τμήματα υπαίθριας άθλησης  στο ανοικτό γήπεδο ¨Αριστοτέλη¨, όσο οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν (η χωρητικότητα του κάθε τμήματος προσδιορίζεται στα 20 άτομα).

Παράλληλα, θα λειτουργήσουν και τμήματα διαδικτυακής άσκησης (η χωρητικότητα του κάθε τμήματος προσδιορίζεται στα 20 άτομα).

Οι εγγραφές ξεκινούν από την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021 στο κλειστό γυμναστήριο ΔΑΚ, στην οδό Τριπόλεως με Σουρμένων, τις ώρες 9:00- 13:00, τηρώντας την παρακάτω σειρά προτεραιότητας για την αποφυγή συνωστισμού:
Για τα διαδικτυακά μαθήματα και τα υπαίθρια θα γίνουν αποκλειστικά και μόνο στις ημερομηνίες 16, 17, και 20 Σεπτεμβρίου.
Για τα υπόλοιπα τμήματα στις αίθουσες, αποκλειστικά και μόνο στις ημερομηνίες 21,22 και 23 Σεπτεμβρίου.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας παρακαλούμε να προσέλθετε για εγγραφή αφού έχετε αποφασίσει σε ποιο τμήμα επιθυμείτε να αθληθείτε.

Πληροφορίες – εγγραφές σχετικά με τα αθλητικά προγράμματα ενηλίκων, καλείτε  στο τηλέφωνο 2310412641.

Η έναρξη των προγραμμάτων ορίζεται στις 27 Σεπτεμβρίου 2021, ημέρα Δευτέρα.

Μετά την παραπάνω ημερομηνία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο γραφείο αθλητισμού, που στεγάζεται στο δημοτικό κολυμβητήριο και στα  τηλέφωνα 2313314290 – 2313314292 - 2313314246.

Για τη συμμετοχή στα προγράμματα ( εκτός του διαδικτυακού), είναι απαραίτητη η επίδειξη εβδομαδιαίου τεστ αντιγόνου (PCR ή rapid test) από τους αθλούμενους, με εξαίρεση όσους προσκομίζουν πιστοποιητικό
εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης (εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και
ισχύει εώς 180 ημέρες μετά τη νόσηση).

Οι νέες συνθήκες άθλησης στα αθλητικά προγράμματα του Δήμου, όπως καθορίζονται από τις πρόσφατες αποφάσεις των αρμοδίων αρχών,( που συνεχώς μεταβάλλονται) προβλέπουν την υποχρεωτική εφαρμογή των παρακάτω κανόνων που διέπουν πλέον την άθληση σε κλειστούς χώρους και συγκεκριμένα:

-προσκόμιση επικαιροποιημένης ιατρικής βεβαίωσης από παθολόγο ή καρδιολόγο

-πιστοποιητικό  εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης

-οι αθλούμενοι επιδεικνύουν κατά την είσοδο τους εβδομαδιαίο τεστ αντιγόνου (PCR ή rapid test), το οποίο πρέπει να ανανεώνεται ανά εβδομάδα

-κατά την είσοδο στην αθλητική εγκατάσταση, οι αθλούμενοι θα υποβάλλουν τα στοιχεία στους στον κατάλογο εισερχομένων - εξερχομένων για το ενδεχόμενο ιχνηλάτησης επαφών λόγω COVID-19, τον οποίο φυλάσσει στα αρχεία της η αθλητική εγκατάσταση

-υποχρεωτική κρίνεται η χρήση ατομικής πετσέτας και  προτείνεται η χρήση ατομικών οργάνων γυμναστικής ( λάστιχα , στρώματα)

-τα αποδυτήρια χρησιμοποιούνται μόνο για τη φύλαξη των προσωπικών αντικειμένων των αθλουμένων

-απαγορεύεται η χρήση των λουτρών όπου υπάρχει

Από τα παραπάνω, για τη συμμετοχή στο διαδικτυακό πρόγραμμα απαραίτητη είναι μόνο η προσκόμιση επικαιροποιημένης ιατρικής βεβαίωσης από παθολόγο ή καρδιολόγο.
Επίσης, για τη συμμετοχή σας στο διαδικτυακό τμήμα είναι απαραίτητο κατά την εγγραφή σας, να δηλωθούν τα στοιχεία σας στην εφαρμογή zoom  (αποκλειστικά με το ονοματεπώνυμο σας ), καθώς και το email σας.

Η μηνιαία συνδρομή για όλα τα προγράμματα είναι 10 Ευρώ.

Η δωρεάν συνδρομή αφορά όσους έχουν συνολικό οικογενειακό εισόδημα κάτω από 12.000 Ευρώ (υποχρεωτικά η προσκόμιση του τελευταίου εκκαθαριστικού) και ανήκουν σε κάποια από τις παρακάτω κατηγορίες:

 1.    Eίναι εγγεγραμμένοι και κάτοχοι κάρτας ανεργίας σε ισχύ, του ΟΑΕΔ  (υποχρεωτικά προσκόμιση το αποδεικτικό ανανέωσης).

 2.    Eίναι μέλη και κάτοχοι ανανεωμένης κάρτας των ΚΑΠΗ του Δήμου Καλαμαριάς (υποχρεωτικά προσκόμιση ανανεωμένης κάρτας του ΚΑΠΗ για την περίοδο 2021-2022).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τμήματα  Ορθοσωμικής, Pilates, Tabata, Total Body και υπαίθριας άσκησης. Δείτε εδώ αναλυτικά.