Skip to main content

Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου: Ψήφος εμπιστοσύνης στο φρέσκο

Οι ψηφοφόροι του δήμου Κορδελιού - Ευόσμου έστρεψαν την πλάτη στο παλιό πολιτικό προσωπικό τόσο την πρώτη όσο και τη δεύτερη Κυριακή.

Την πλάτη τους στο παλιό παραδοσιακό πολιτικό προσωπικό γύρισαν οι ψηφοφόροι του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, αναδεικνύοντας ως δήμαρχο το πιο φρέσκο πρόσωπο των υποψηφιοτήτων, τον γιατρό, Κλεάνθη Μανδαλιανό.

Ο κ. Μανδαλιανός, μπορεί να είναι ο ίδιος για πρώτη φορά υποψήφιος δήμαρχος κι από τους ανθρώπους που δεν είχαν εμπλοκή με τα κοινά προηγουμένως, όμως η υποψηφιότητά του στηρίχτηκε στη σύμπραξη δυο σημαντικών πολιτικών πόλων στην περιοχή.

Οι πόλοι αυτοί ακούν στο όνομα του πρώην δημάρχου, Στάθη Λαφαζανίδη και του στελέχους του ΚΙΝΑΛ και παραδοσιακά υποψήφιου, Κώστα Σωτηράκη, οι οποίοι αποφάσισαν να στηρίξουν τον κ. Μανδαλιανό, που είναι γιος του πρώην αντιδημάρχου, Αλέξανδρου Μανδαλιανού.

Ο κ. Μανδαλιανός πήρε από την πρώτη Κυριακή τη φόρα που χρειαζόταν για την ανάδειξή του ως δημάρχου, αφού ήρθε πρώτος σε ψήφους με περίπου χίλιες ψήφους πάνω από τον δεύτερο Γιάννη Καμαρινό.

Ο νυν δήμαρχος, Πέτρος Σούλας, ήρθε τρίτος, καθώς από την αρχή της προεκλογικής περιόδου έχανε διαρκώς στελέχη και παρά τις προσθήκες που έκανε στο συνδυασμό του, δεν κατάφερε να περιορίσει τη φθορά που είχε υποστεί στα χρόνια της διοίκησής του.

Εξάλλου, ο κ. Σούλας είχε χάσει αντιδημάρχους και σημαντικά στελέχη, ένας εκ των οποίων ήταν ο κ. Καμαρινός, που ξεκίνησε μάλιστα την εκστρατεία του ως το φαβορί για τις εκλογές.

Ωστόσο, η μακρά προεκλογική εκστρατεία, σε συνδυασμό με όσα του χρέωναν για τις περιόδους της αντιδημαρχίας του, επέτρεψαν στον κ. Καμαρινό να περιοριστεί στη δεύτερη θέση την πρώτη Κυριακή των εκλογών και να μην μπορέσει ούτε στο δεύτερο γύρο να συσπειρώσει ικανές δυνάμεις για να ξεπεράσει τον κ. Μανδαλιανό.

Οι πολίτες του δήμου φάνηκε ότι ήθελαν ένα νέο πρόσωπο στη διοίκηση κι έτσι έβγαλαν εκτός μάχης δεύτερου γύρου τον κ. Σούλα και επέλεξαν ανάμεσα στους κ. Καμαρινό και Μανδαλιανό το νέο πρόσωπο.

Στον δεύτερο γύρο, η αύξηση της αποχής έπληξε τον κ. Καμαρινό, που πήρε λιγότερες ψήφους από την πρώτη Κυριακή (περίπου 1.500) και έδωσε τη νίκη στον κ. Μανδαλιανό, που αύξησε κατά περίπου 4.000 τις ψήφους του, επιτυγχάνοντας τελικά ποσοστό 63,3%.

Ο νέος δήμαρχος είναι πολυσυλλεκτικός, έχει αναφορές τόσο στην κεντροδεξιά, όσο και στην κεντροαριστερά και προφανώς έχει την ευκαιρία να διοικήσει απαλλαγμένος από εξαρτήσεις και βαρίδια, βάζοντας το δικό του προσωπικό στίγμα.