Skip to main content

Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου: «Δαχτυλίδι» Λαφαζανίδη στον Μανδαλιανό

Την Παρασκευή ανακοινώνεται η υποψηφιότητά του για τον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου. Τι γίνεται με τις υπόλοιπες παρατάξεις.

Μπορεί ο κ. Στάθης Λαφαζανίδης να άργησε να πάρει τις αποφάσεις του για το αν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος στον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, όμως φαίνεται πως όλα ξεκαθαρίζουν πλέον με το τι μέλει γενέσθαι.

Ο κ. Λαφαζανίδης, όπως είχε ενημερώσει η Voria.gr έλαβε οριστικά την απόφαση να μην είναι υποψήφιος δήμαρχος. Ωστόσο, εκκρεμούσε η στήριξη της παράταξής του σε κάποιον από τους νυν υποψηφίους ή σε κάποιον νέο υποψήφιο και νέα παράταξη(σχετικές ζυμώσεις υπήρχαν και παραμένουν σε εξέλιξη) ή αν η παράταξη θα κατέβαινε αυτόνομη στις δημοτικές εκλογές με άλλον επικεφαλής.

Τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες, σύσσωμη η πρώην παράταξη Λαφαζανίδη δεν πρόκειται να κινηθεί. Αντιθέτως, φαίνεται να σκορπίζει, καθώς άλλα μέλη πηγαίνουν προς άλλες παρατάξεις και κάποιοι συνεχίζουν την παράταξη, στην οποία μαθαίνουμε ότι δόθηκε «δαχτυλίδι».

Ποιος είναι ο «εκλεκτός»; Ο γιατρός παθολόγος, Κλεάνθης Μανδαλιανός. Ο κ. Μανδαλιανός «κληρονομεί» μέρος της παράταξης Λαφαζανίδη (και τη στήριξη του πρώην δημάρχου), καθώς προκρίθηκε από τους στενούς συνεργάτες του ως καταλληλότερος να εκπροσωπήσει την ομάδα Λαφαζανίδη στις δημοτικές εκλογές του επόμενου Μαΐου.

Ο νέος υποψήφιος δήμαρχος μπορεί να μην έχει ο ίδιος πείρα από εκλογές και πολιτική, είναι όμως γιος του δημοτικού συμβούλου και αντιδημάρχου του κ. Λαφαζανίδη, Αλέκου Μανδαλιανού, εξ ου και το «δαχτυλίδι»...

Την ερχόμενη Παρασκευή μάλιστα αναμένεται να ανακοινωθεί σε εκδήλωση στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Κορδελιού – Ευόσμου η υποψηφιότητα του κ. Μανδαλιανού και θα έχει ενδιαφέρον ποιοι από την παράταξη Λαφαζανίδη τη στηρίζουν και ποιοι όχι. Ενώ την ίδια ώρα με τη διαρροή της είδησης και την αλλαγή των δεδομένων (υπενθυμίζουμε ότι και άλλες παρατάξεις συζητούσαν για κοινή κάθοδο με στελέχη της παράταξης Λαφαζανίδη) άρχισαν εκ νέου οι ζυμώσεις ώστε να διαμορφωθούν και οι ισορροπίες σε παρατάξεις όπως του κ. Σωτηράκη, που επίσης είναι άδηλο τι θα κάνει, με ποιον ή ποιους θα συμπράξει και πως θα διαμορφωθεί η κάθοδος των στελεχών της (υπό ποιον επικεφαλής) στις εκλογές του Μαΐου 2019.