Skip to main content

Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου: Πώς βρίσκεις δουλειά με... λίγα κλικ

Συνολικά 80 άτομα κατάφεραν να βρουν δουλειά μέσα από τη νέα ψηφιακή πλατφόρμα ενημέρωσης ανέργων που λειτουργεί από τον Ιούλιο.

Διέξοδο από την ανεργία εν μέσω πανδημίας δίνει στους δημότες του ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου αξιοποιώντας τις δυνατότητες της ψηφιακής τεχνολογίας.

Μέσα από την ψηφιακή πλατφόρμα που έχει ανεβεί «στον αέρα» από τον περασμένο Ιούλιο, η δημοτική αρχή ενημερώνει τους πολίτες για τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, ενώ διαμεσολαβεί προκειμένου να απορροφηθούν σε τοπικές -και όχι μόνο- επιχειρήσεις.

Παρότι η πλατφόρμα λειτουργεί μόλις από τον Ιούλιο και μάλιστα στη δύσκολη για τα οικονομικά και εργασιακά δεδομένα που έχει διαμορφώσει στη χώρα ο κορωνοϊός, συνολικά 80 άτομα έχουν καταφέρει να βρουν δουλειά σε επιχειρήσεις της περιοχής, αλλά και όμορων δήμων.

«Ο δήμος μας είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος σε πληθυσμό στη Βόρεια Ελλάδα και ο πρώτος πανελλαδικά σε νέο πληθυσμό, καθώς έχουμε πολλά νέα ζευγάρια. Έχουμε πολύ μεγάλη ανεργία στη νέα γενιά, αλλά και υψηλά ποσοστά στη μέση ηλικία και σε αυτούς που είναι κοντά στη σύνταξη. Έχουμε ποσοστό 36% πολιτών κάτω από το όριο της φτώχειας και οικογένειες πολύ φτωχές που δεν το δήλωναν, ιδιαίτερα στο Κορδελιό.

Με το που αναλάβαμε διοίκηση καθημερινά στο γραφείο του δημάρχου και στο δικό μου ερχόταν κόσμος κάθε ηλικίας να μας παρακαλά να του βρούμε δουλειά. Γι’ αυτό προχωρήσαμε σ’ αυτήν την πρωτοβουλία και πλέον έχουμε μία φαρέτρα για τους ανέργους, για να αντιμετωπίσουμε την οικονομική κρίση και την πανδημία», ανέφερε στη Voria.gr η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και ΚΕΠ, Φωτεινή Δεβετζή-Πεσματζόγλου.

Μέσα στο διάστημα των τεσσάρων μηνών λειτουργίας του συστήματος, στην πλατφόρμα εντάχθηκαν περίπου 200 άτομα κυρίως νεαρής ηλικίας, αριθμός που θεωρείται μικρός σε σχέση με τις ανάγκες της περιοχής.

«Φαίνεται πως μόνο η νεολαία μπορεί να ανταποκριθεί στα σύγχρονα μέσα. Οι υπόλοιποι συνεχίζουν να έρχονται στο γραφείο. Αισιοδοξούμε ότι το επόμενο διάστημα θα γίνει γνωστό σε ακόμη περισσότερο κόσμο το σύστημα και οι νεότεροι θα βοηθήσουν τους μεγαλύτερους να ενταχθούν», τόνισε η αντιδήμαρχος.

Πώς λειτουργεί η πλατφόρμα

Μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας οι εγγεγραμμένοι στο σύστημα άνεργοι έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται για τις διαθέσιμες σε πραγματικό χρόνο θέσεις εργασίας, σύμφωνα με τα προσόντα, τις σπουδές, τις δεξιότητες και την εμπειρία που διαθέτουν.

Η ιδιαιτερότητα του συστήματος είναι ότι παρέχει εξατομικευμένη πληροφόρηση στον κάθε άνεργο, βάσει μια αυτόματης συνδυαστικής διαδικασίας, κατά την οποία αντιστοιχίζονται αμέσως τα προσόντα του ενδιαφερομένου με τις αναγγελλόμενες θέσεις εργασίας.
Κομβικό ρόλο στην επιτυχία του συστήματος, πάντως, είναι ο δίαυλος επικοινωνίας που έχει ανοίξει η δημοτική αρχή με τις τοπικές επιχειρήσεις.

«Έχουμε αρχίσει συνεργασία με τους εν δυνάμει εργοδότες της ευρύτερης περιοχής, βιομηχανίες, εργοστάσια, επιχειρήσεις, ιατρικά κέντρα, να παίρνουν προσωπικό από τους ανέργους του δήμου», εξήγησε η αντιδήμαρχος.

Εκτός από τη νέα ηλεκτρονική υπηρεσία, στο πλαίσιο της καταπολέμησης της ανεργίας σε τοπικό επίπεδο ο δήμος έχει ενισχύσει το γραφείο εργασίας με έναν ακόμη σύμβουλο, προκειμένου να παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2310558505 και 2310 558506, ενώ η είσοδος στην ψηφιακή πλατφόρμα γίνεται στον ακόλουθο σύνδεσμο: Εγγραφή στην πλατφόρμα.