Skip to main content

Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου: Ολοκληρώθηκαν έργα μόνωσης στις στέγες τριών σχολείων

Ο δήμος Κορδελιού-Ευόσμου προχώρησε σε τρεις ακόμη παρεμβάσεις οι οποίες αναβαθμίζουν κτηριακά και ενεργειακά τις σχολικές μονάδες.

Σε τρεις ακόμη παρεμβάσεις προχώρησε ο δήμος Κορδελιού - Ευόσμου, οι οποίες αναβαθμίζουν κτηριακά και ενεργειακά ισάριθμες σχολικές μονάδες του δήμου, το Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο Ευόσμου, το Διαπολιτισμικό Λύκειο Ευόσμου και το 7ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου - Κορδελιού.

Συγκεκριμένα, στο Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο και το Διαπολιτισμικό Λύκειο Ευόσμου, για την αντιμετώπιση της υγρασίας από το νερό της βροχής, το οποίο απειλούσε με διάβρωση την πλάκα και τον μεταλλικό οπλισμό της ταράτσας, έγιναν εργασίες στεγανοποίησης και μόνωσης στο σύνολο της επιφάνειας της στέγης τους. Στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου - Κορδελιού πραγματοποιήθηκαν αντίστοιχα εργασίες στεγανοποίησης και μόνωσης, σε όλη την επιφάνεια της στέγης. Παράλληλα ελαιοχρωματίστηκε το εσωτερικό του, ο αυλόγυρος και τα κιγκλιδώματα και αντικαταστάθηκε ο παλαιού τύπου φωτισμός με νέας τεχνολογίας φώτα LED.

Η δαπάνη καλύφθηκε από ιδίους πόρους και από το πρόγραμμα "Φιλόδημος ΙΙ", ενώ για την υλοποίηση των έργων συνεργάστηκαν η αντιδημαρχία Τεχνικών Υπηρεσιών και οι Σχολικές Επιτροπές του δήμου.