Skip to main content

Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δράση της δεντροφύτευσης

Στη διοργάνωση συμμετείχαν μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί του 25ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου και έγινε στο πλαίσιο της Ημέρας Δασοπονίας.

Το δικό του μήνυμα ευαισθητοποίησης και συστράτευσης για την προστασία του περιβάλλοντος και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής μέσα στην πόλη, έστειλε σήμερα ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου, διοργανώνοντας - δια της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος και Πρασίνου - δράση δεντροφύτευσης στο χώρο πρασίνου Δημ. Κολοκυθά/Ξενοκράτη, στην περιοχή άνωθεν Περιφερειακού.
    
Η διοργάνωση, στην οποία συμμετείχαν μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί του 25ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου, έλαβε χώρα με τη συνδρομή των Τμημάτων Ανάπτυξης & Συντήρησης Πρασίνου και Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής, στο πλαίσιο της Ημέρας Δασοπονίας, η οποία εορτάζεται στις 21 Μαρτίου αλλά λόγω των περιοριστικών μέτρων για την covid-19, ήταν αδύνατη η πραγματοποίησή της τον Μάρτιο.

Το παρών τους στη δεντροφύτευση έδωσαν ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός και η Αντιδήμαρχος  Περιβάλλοντος και Πρασίνου Αλεξάνδρα Κορωνίδου, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τα παιδιά για τη σημασία της δεντροφύτευσης, και για τους τρόπους προστασίας του περιβάλλοντος, μέσα από την εφαρμογή προγραμμάτων για την ανακύκλωση, αλλά και τη συμμετοχή των πολιτών σε δράσεις εθελοντισμού.

«Μαζί με τους μαθητές μας, οι οποίοι αποτελούν το μέλλον και την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, τιμήσαμε την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας, στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα για την ανάγκη συστράτευσης και συλλογικής δράσης» τόνισε ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός και πρόσθεσε «ας ενώσουμε όλες μας τις δυνάμεις και ας συμμετέχουμε στη μεγάλη προσπάθεια που κάνει ο δήμος μας για την προστασία του περιβάλλοντος μέσα από προγράμματα για την ανακύκλωση, την κομποστοποίηση, τη φροντίδα και την ανάπτυξη του πρασίνου σε όλες τις γειτονιές του δήμου μας».

«Ως δημοτική αρχή επενδύουμε στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και ιδιαίτερα της νέας γενιάς σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και εστιάζουμε τις παρεμβάσεις μας στην ενίσχυση του περιβαλλοντικού εθελοντισμού, καθώς θεωρούμε ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας. Διοργανώσαμε λοιπόν σήμερα τη συμβολική δράση της δεντροφύτευσης, επιλέγοντας τη νεόδμητη αυτή περιοχή ως αφετηρία για να τιμήσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας, η οποία αποτελεί ημέρα αφύπνισης» επισήμανε η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου Αλεξάνδρα Κορωνίδου.

Σημειώνεται ότι η δράση της δεντροφύτευσης εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Ενίσχυση οικολογικής συνείδησης και προώθηση περιβαλλοντικού εθελοντισμού», που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.