Skip to main content

Δήμος Λαγκαδά: 23 νεκροί τον Νοέμβριο και αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού

Η διασπορά της πανδημίας σε όλο τον δήμο είναι πολύ μεγάλη, αναλογικά με τον πληθυσμό. Ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο».

Βαρύ τίμημα πληρώνει ο δήμος Λαγκαδά από την πανδημία του κορωνοϊού. Μέσα στον Νοέμβριο, από κορωνοϊό έχασαν τη ζωή τους 23 πολίτες, σύμφωνα με τα στοιχεία του δήμου, ενώ αναλογικά με τον πληθυσμό, τα κρούσματα είναι εξαιρετικά αυξημένα.

Μάλιστα, ο κορωνοϊός έχει «θερίσει» ακόμη και τον οργανισμό του δήμου, καθώς έχουν βγει θετικά αρκετά στελέχη της διοίκησης και δυο αντιδήμαρχοι ακόμη νοσηλεύονται, ενώ ένας έχει διασωληνωθεί. Επίσης, θετικοί βρέθηκαν 15 εργαζόμενοι.

Οι περιοχές του δήμου με τα περισσότερα κρούσματα είναι η δημοτική ενότητα Λαγκαδά και η δημοτική ενότητα Καλλινδοίων.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Λαγκαδά, Γιάννη Ταχματζίδη, «ο δήμος έχει σημαντικό πρόβλημα. Είμαστε από τους δήμους που αναλογικά με τον πληθυσμό έχουν τα περισσότερα κρούσματα. Τέσσερις αντιδήμαρχοι θετικοί μέχρι πρότινος, οι δύο πλέον αρνητικοί, οι δύο νοσηλεύονται και ο ένας είναι διασωληνωμένος. Τρεις ειδικοί συνεργάτες θετικοί, που ευτυχώς τώρα πλέον είναι αρνητικοί και 15 εργαζόμενοι που επίσης βρέθηκαν θετικοί. Τα περισσότερα κρούσματα είναι στις δημοτικές ενότητες Λαγκαδά και Καλλινδοίων. Μέσα στο Νοέμβριο σε όλο το δήμο είχαμε 23 θανάτους. Είναι μεγάλο νούμερο αναλογικά με τον πληθυσμό».

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο δήμος Λαγκαδά αριθμεί 47 χωριά κι επειδή είναι και σε μεγάλη απόσταση μεταξύ τους, η κινητικότητα μεταξύ των κατοίκων είναι εξ ανάγκης μεγάλη. Επίσης, όλες οι διοικητικές υπηρεσίες είναι συγκεντρωμένες στην πόλη του Λαγκαδά, ενώ σε όποιο χωριό «μπαίνει» ο κορωνοϊός εκτοξεύονται τα κρούσματα.

Στην Άσσηρο για παράδειγμα ήταν μεγάλος ο αριθμός των κρουσμάτων, ενώ και στα 47 χωριά έχουν καταγραφεί κρούσματα, με τους περισσότερους θετικούς όμως να περνούν την καραντίνα στο σπίτι τους και να μη χρειάζονται νοσηλεία. Πληροφορίες λένε ότι ο ορεινός όγκος (Ασκός, Σοχός κτλ.) καταγράφει επίσης πολλά κρούσματα και νοσηλείες.