Κυριακή 5 Απριλίου 2020
x

ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΑΓΚΑΔΑ

Ο δήμαρχος Λαγκαδά είπε ότι πρέπει να επικαιροποιηθεί το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών σύμφωνα με τα δεδομένα των κλιματολογικών συνθηκών

«Παράλληλα και ενισχυτικά» με το ετήσιο πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών σε αστικές και υπεραστικές περιοχές, «εμείς εφαρμόζουμε και δημοτικό πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών», διαβεβαιώνει μέσω του Alpha 96,5, ο Γιάννης Καραγιάννης, δήμαρχος Λαγκαδά, μετά το πρώτο κρούσμα του ιού Δυτικού Νείλου, το οποίο εντοπίστηκε στο δήμο.

Συγκεκριμένα ο ίδιος επισημαίνει πως «έχουν γίνει όλα τα αναγκαία» όσον αφορά την πρόληψη, ενώ «μέσα στις επόμενες μέρες» θα εφαρμοστεί επικουρικά και «νέο πρόγραμμα με δημοτικά κονδύλια». Ωστόσο σύμφωνα με τον δήμαρχο επειδή «απαγορεύονται οι αεροψεκασμοί» στις συγκεκριμένες περιοχές «λόγω της συνθήκης Ραμσάρ», στα προγράμματα καταπολέμησης των κουνουπιών, περιλαμβάνεται μόνο η επίγεια καταπολέμηση των προνυμφών.

Ο ίδιος προσθέτει επίσης πως, πρέπει να επικαιροποιηθεί το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών σύμφωνα με τα δεδομένα των κλιματολογικών συνθηκών στην χώρα σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ, το υπουργείο Υγείας αλλά και το υπουργείο Εσωτερικών, καθώς το πρόγραμμα που χρησιμοποιείται «δεν φτάνει». Ως παράδειγμα, ο κ. Καραγιάννης εκφράζει την άποψη πως αποτελεί ανάγκη να επικαιροποιηθεί το πρόγραμμα κατά των κουνουπιών, δίνοντας έμφαση στην ακμαιοκτονία, δηλαδή στα «κουνούπια τα οποία είναι στον αέρα».

Χρειάζεται «να είμαστε σε εγρήγορση» καταλήγει ο κ Καραγιάννης, καθώς και «να εφαρμοστεί μια ενιαία στρατηγική» καταπολέμησης της διάδοσης του ιού του Δυτικού Νείλου, διότι αποτελεί φαινόμενο που «απασχολεί πανελλαδικά τον ιατρικό κόσμο και τις κοινωνίες μας» και βρίσκεται «σε μεγάλη έξαρση».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ