Skip to main content

Δήμος Λαγκαδά: Θετικοί στον κορωνοϊό τέσσερις αντιδήμαρχοι και εννέα εργαζόμενοι

Απανωτά κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν τις τελευταίες μέρες– Τον κίνδυνο να κλείσουν υπηρεσίες τονίζει ο δήμαρχος Λαγκαδά.

Απανωτά κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν τις τελευταίες μέρες στον δήμο Λαγκαδά σε εργαζόμενους αλλά και στελέχη της διοίκησης.

Τέσσερις αντιδήμαρχοι νοσούν, εκ των οποίων μάλιστα ο ένας νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, ενώ σε τεστ που διενεργήθηκαν χθες σε εργαζόμενους εντοπίστηκαν άλλα εννέα θετικά κρούσματα, μεταξύ των οποίων δύο στενοί συνεργάτες του δημάρχου.

«Είχαμε και πριν κρούσματα σε εργαζόμενους, τέσσερα το τελευταίο διάστημα. Δεν προλαβαίνουμε να κάνουμε απολυμάνσεις. Αποδεκατιζόμαστε κι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση δεν θα μπορούμε να κάνουμε δουλειά. Γιατί εκτός από αυτούς που νοσούν υπάρχουν και εργαζόμενοι που ήρθαν σε επαφή μαζί τους και είναι σε καραντίνα», ανέφερε στη Voria.gr ο δήμαρχος Γιάννης Ταχματζίδης.

Οι εννέα εργαζόμενοι που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό εργάζονται σε διάφορες υπηρεσίες. Ο δήμαρχος τόνισε υπάρχει μεγάλη αγωνία στον τομέα της καθαριότητας, αλλά και στις κοινωνικές υπηρεσίες, που δεν μπορούν να σταματήσουν να λειτουργούν, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ένας από τους υπαλλήλους είναι στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να σταματήσει την εργασία της η ομάδα του.