Skip to main content

Δήμος Νεάπολης - Συκεών: 13 σημεία free wifi για τους πολίτες

Η εξέλιξη αυτή ήρθε ως αποτέλεσμα της αποδοχής της δωρεάς της εταιρίας «INALAN» που δραστηριοποιείται στον κλάδο των ενσύρματων τηλεπικοινωνιών

Στη δημιουργία σημείων ελεύθερης σύνδεσης με το διαδίκτυο (free wifi) προχωράει ο δήμος Νεάπολης -  Συκεών ο οποίος άρχισε να τοποθετεί ήδη σε δεκατρείς δημοτικές υποδομές και κτίρια εξοπλισμό για τη λειτουργία-παροχή ελεύθερου wifi.

«Η εξέλιξη αυτή ήρθε ως αποτέλεσμα της αποδοχής της δωρεάς της εταιρίας «INALAN» που δραστηριοποιείται στον κλάδο των ενσύρματων τηλεπικοινωνιών και τη δημιουργία δικτύων οπτικών ινών, με το σχετικό συμφωνητικό συνεργασίας να υπογράφεται σήμερα το μεσημέρι από τον δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών Σίμο Δανιηλίδη και την περιφερειακή διευθύντρια και εκπρόσωπο της εταιρίας Βαλέρια Κάλφα», σημειώνεται στο σχετικό δελτίο τύπου.

Επίσης, στην υπογραφή της συμφωνίας παρευρέθηκαν ο Ισχάν Βαρτερισιάν, περιφερειακός τεχνικός οπτικών ινών, ο αντιδήμαρχος Διοικητικού-Οικονομικού Δημήτρης Ζιγκερίδης, η πρόεδρος της Δ.Κ. Χριστίνα Τερζή, ο προϊστάμενος του Τμήματος Προγραμματισμού και Πληροφορικής του δήμου Γιάννης Πολυχρονιάδης, καθώς και τα υπηρεσιακά στελέχη Αλέξανδρος Ζαχαριάδης και Κυριάκος Σαλονίδης.

Ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης μετά το πέρας της συμφωνίας τόνισε ότι με την υπογραφή αυτή ο δήμος Νεάπολης-Συκεών κάνει ένα ακόμα μεγάλο βήμα στην ψηφιακή εποχή δίνοντας για την εξυπηρέτηση των δημοτών στα δημοτικά κτίρια εύκολη και γρήγορη πρόσβαση στο Ιντερνετ.

Η «INALAN» θα διαθέσει δωρεάν όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό καθώς και την απαιτούμενη διασύνδεση.

Τα σημεία ελεύθερου wifi

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, σύστημα wifi θα λειτουργήσει άμεσα σε έντεκα δημοτικά κτίρια και εγκαταστάσεις στη Νεάπολη, ενώ σύντομα θα επεκταθεί σε άλλα δύο. Συγκεκριμένα, τα πρώτα έντεκα κτίρια και εγκαταστάσεις είναι:

Δημοτικό Γυμναστήριο, Ρ.Φεραίου 87

Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο, περιοχή Στρεμπενιώτη,

Πολυδύναμο Κέντρο Νεολαίας, Ζάκκα 25

Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης, Ελ. Βενιζέλου 125

Θεατρικό Κέντρο «Θέσπις» και Πολιτιστικό-εικαστικό Κέντρο «Ήλιος», Λαγκαδά 120-Νυμφαίου-Κ.Καραμανλή-Δ.Κομνηνού,

Δημοτικό Ωδείο Νεάπολης, Ελ.Βενιζέλου 70,

Δημοτική Βιβλιοθήκη Νεάπολης, Αμασείας & Ορεστιάδας,

Β΄ ΚΑΠΗ Νεάπολης, Δ.Κομνηνού 3,

Δημοτικό Κοινωνικό Φαρμακείο, Αγ. Στεφάνου 26,

Δημοτικό Ανοιχτό Θέατρο Νεάπολης, περ. Στρεμπενιώτη,

ΚΗΦΗ Νεάπολης, Ζάκα 35.

Στα παραπάνω κτίρια και χώρους, αλλά και πέριξ αυτών, οι πολίτες-επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν χρήση του διαδικτύου μέσω των κινητών τους τηλεφώνων. Η ονομασία που θα βλέπει ο χρήστης στη συσκευή του, με τη σάρωση των διαθέσιμων δικτύων, θα εμπεριέχει την ονομασία INALAN - Δήμος Νεάπολης-Συκεών.