Skip to main content

Συνεχίζεται η εθελοντική αιμοδοσία στον δήμο Νεάπολη Συκεών

Εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιείται από το δήμο Νεάπολης - Συκεών με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδότη - Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα παρακάτω

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η εθελοντική αιμοδοσία από τις δημοτικές ενότητες Συκεών και Αγ. Παύλου, στο πλαίσιο της εβδομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς και Αλληλεγγύης (5-12 Ιουνίου) του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Η συμμετοχή γίνεται μόνο με προκαθορισμένο ραντεβού.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, λίγες μόλις μέρες πριν την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη (14/6), ο δήμος Νεάπολης-Συκεών έχει ανοίξει από το περασμένο Σάββατο 6 Ιουνίου, από τη δημοτική ενότητα Πεύκων, τον κύκλο της δεύτερης ετήσιας τακτικής Εβδομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς και Αλληλεγγύης του δήμου Νεάπολης-Συκεών, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με συμμετοχή ήδη 180 ατόμων.

Πραγματοποιείται από την Κυριακή 6 Ιουνίου στη δημοτική ενότητα Συκεών αιμοδοσία που θα συνεχιστεί έως αύριο, ενώ σήμερα η αιμοδοσία πραγματοποιείται παράλληλα σε δύο σημεία του δήμου, στις δημοτικές ενότητες Συκεών και Αγ. Παύλου.

Από την Πέμπτη 10 Ιουνίου η Αιμοδοσία μεταφέρεται στη δημοτική ενότητα Νεάπολης, όπου και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 12 Ιουνίου.

Ο δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών Σίμος Δανιηλίδης αναφέρει στην επίσημη ανακοίνωση ότι «Είμαστε πάντα εδώ για όσους μας χρειάζονται» ενώ η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Παρή Γενίτσαρη δήλωσε ότι «συνεχίζουμε να προσέχουμε, αλλά συνεχίζουμε και να προσφέρουμε σε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη, γιατί οι ανάγκες σε αίμα δεν κάνουν διάλειμμα και δεν σταματούν ποτέ. Δίνουμε αίμα, γινόμαστε δότες μυελού των οστών, αιμοπεταλίων και βλαστοκυττάρων, γινόμαστε δωρητές οργάνων».

Όπως επισημαίνεται από τα αρμόδια στελέχη του δήμου, ο εμβολιασμός κατά της  Covid-19, δεν αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα για τη συμμετοχή στην Εθελοντική Αιμοδοσία, δεν επηρεάζει αρνητικά την ασφάλεια και δεν εμπεριέχει κίνδυνο για την υγεία του αιμοδότη και του μεταγγιζόμενου ασθενή. Προτείνεται η μεσολάβηση μίας εβδομάδας μετά τον εμβολιασμό.



Το πρόγραμμα

Η συμμετοχή στην Εθελοντική Αιμοδοσία πραγματοποιείται μόνο κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα και επιβεβλημένα μέτρα για την ασφάλεια και προστασία όλων, σε συνεργασία με τα νοσοκομεία ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ, ΑΧΕΠΑ, ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ, ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ, Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Οι ενδιαφερόμενοι εθελοντές παρακαλούνται να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή προκειμένου να οριστεί η ημέρα και η ώρα προσέλευσης για κάθε αιμοδότη και αιμοδότρια στα τηλέφωνα: 2313 313 117 & 151 & 154

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς συγκεντρώνονται φάρμακα, κυρίως παυσίπονα και αντιβιοτικά, για παιδιά και ενήλικες, με σκοπό την εξυπηρέτηση των ωφελούμενων του Κοινωνικού Φαρμακείου του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Αναλυτικά το πρόγραμμα συνεχίζεται ως εξής:
-Σάββατο 5 Ιουνίου 2021 // 9 π.μ.-2 μ.μ.
Δημοτικό Κατάστημα Πεύκων (Ειρήνης 19)
-Κυριακή 6 Ιουνίου 2021 // 8 π.μ.-2 μ.μ.
Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Σαράφη 1, Συκιές)
-Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021 // 10 π.μ.- 8 μ.μ.
Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Σαράφη 1, Συκιές)
-Τρίτη 8 Ιουνίου 2021 //10 π.μ.- 8 μ.μ.
Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Σαράφη 1, Συκιές)
-Τρίτη 8 Ιουνίου 2021 //9 π.μ.-2 μ.μ.
Δημοτικό Γυμναστήριο Αγίου Παύλου (Ανθέων 14, Αγ. Παύλος)
-Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021 // 10 π.μ.- 8 μ.μ.
Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Σαράφη 1, Συκιές)
-Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021 // 10 π.μ.- 8 μ.μ.
Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125, Νεάπολη)
-Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021 // 10 π.μ.- 8 μ.μ.
Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125, Νεάπολη)
-Σάββατο 12 Ιουνίου 2021  // 9 π.μ.- 2 μ.μ.
Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125, Νεάπολη)