Skip to main content

Δήμος Νεάπολης Συκεών: Σε εξέλιξη η προσπάθεια εξασφάλισης φθηνών PCR για τους πολίτες

Οι δημότες θα κάνουν την επιλογή τους για τη διενέργεια μοριακών ελέγχων, αναλαμβάνοντας οι ίδιοι την κάλυψη της τιμής του PCR.

Στην υλοποίηση της πρωτοβουλίας για την εξασφάλιση φθηνών μοριακών τεστ (PCR) για όλους τους δημότες προχωρά το τελευταίο διάστημα η διοίκηση του δήμου Νεάπολης Συκεών.

Κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά από εισήγηση του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη, απηύθυνε δημόσια πρόσκληση ενδιαφέροντος σε διαγνωστικά κέντρα, μοριακά και μικροβιολογικά εργαστήρια για προσφορά προνομιακών τιμών για όλους τους δημότες, με την υποβολή των προσφορών από τους ενδιαφερόμενους να ολοκληρώνεται την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022 (12 μ.).

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, θα διαμορφωθεί ένας ειδικός κατάλογος με τα πιστοποιημένα και αδειοδοτημένα Εργαστήρια που θα έχουν προσφέρει τις καλύτερες τιμές, από τον οποίο κατάλογο οι δημότες θα κάνουν την επιλογή τους για τη διενέργεια μοριακών ελέγχων, αναλαμβάνοντας οι ίδιοι την κάλυψη της τιμής του PCR.

Εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού

Με αφετηρία τον οικισμό των Πεύκων ξεκινά η μεγάλη εκστρατεία του δήμου Νεάπολης-Συκεών για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση του τείχους ασφάλειας και προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊού Covid-19.

Πρόκειται για μια νέα πρωτοβουλία του δήμου που έρχεται να αυξήσει τις παρεμβάσεις της δημοτικής Αρχής, η οποία συνεχίζει και κλιμακώνει τον αγώνα της για τον έλεγχο της εξάπλωσης της πανδημίας και την ενίσχυση της προστασίας της κοινωνίας από τον κορωνοϊό μέσω των εμβολιασμών.

Συγκεκριμένα, αύριο, Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, με επικεφαλής τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη, θα συναντηθούν στη συμβολή των οδών λεωφ. Γεωργίου Παπανικολάου και Αγ. Τριάδος στις 9:30 π.μ. για την πραγματοποίηση περιοδείας στη λαϊκή αγορά των Πεύκων (οδός Μικράς Ασίας, πίσω από το δημοτικό κατάστημα), όπως επίσης και στα καταστήματα της περιοχής προκειμένου να διανέμουν στους πολίτες το ειδικό ενημερωτικό έντυπο.

Την επόμενη ημέρα, Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022, το κλιμάκιο θα περιοδεύσει στη λαϊκή αγορά Συκεών (Ρ.Φεραίου), ξεκινώντας στις 10:30 π.μ. από το δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών.

Την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022, στις 6 μ.μ., κλιμάκιο του δήμου θα συναντηθεί στη συμβολή των οδών λεωφ. Γεωργίου Παπανικολάου και Αγ. Τριάδος για να ακολουθήσει περιοδεία στα καταστήματα και σε κεντρικά σημεία των Πεύκων.

Την ίδια ημέρα, Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022, αντίστοιχο κλιμάκιο θα περιοδεύσει στον Αγ. Παύλο σε καταστήματα και στη λαϊκή αγορά, με τη συνάντηση των δημοτικών και τοπικών συμβούλων να έχει οριστεί στις 9:30 π.μ. στο δημοτικό κατάστημα Αγ. Παύλου (Ηπείρου 9-11).

Να σημειωθεί ότι το ενημερωτικό έντυπο τυπώθηκε σε υλοποίηση της σχετικής απόφασης των τριών δημοτικών παρατάξεων («Νέα Αυτοδιοίκηση», «Κοινωνική Συνεργασία», «Άλμα στο Μέλλον»), ενώ ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο τάχθηκε υπέρ του εμβολιασμού των πολιτών.

Εμβολιασμοί και προληπτικοί έλεγχοι

Στο μεταξύ, μετά τις σχετικές πρωτοβουλίες και τις επίμονες διεκδικήσεις του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη, ο εμβολιασμός των πολιτών ανεξαρτήτου ηλικίας στα Δημοτικά Ιατρεία των ΚΑΠΗ συνεχίστηκε, σε συνεργασία με την 3η ΥΠΕ Θεσσαλονίκης. Ο τρίτος γύρος της παρέμβασης ασκήθηκε στα Πεύκα και στον Αγ. Παύλο, Τετάρτη 12 και Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022 αντίστοιχα, όπου προσήλθαν χωρίς ραντεβού και εμβολιάστηκαν 60 άτομα (17 για την πρώτη δόση, 5 για τη δεύτερη και 38 για την Τρίτη αναμνηστική).

Συνολικά στους τρεις γύρους των εμβολιασμών στα Δημοτικά Ιατρεία του δήμου Νεάπολης-Συκεών από την Κινητή Ομάδα Εμβολιασμού της 3ης ΥΠΕ έχουν πραγματοποιηθεί 621 εμβολιασμοί (Pfizer), με τη διοίκηση του δήμου να εντείνει τις προσπάθειές της για ενίσχυση και πολλαπλασιασμό των παρεμβάσεων στις Δημοτικές Ενότητες του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Ταυτόχρονα, διεκδικεί και επιτυγχάνει αύξηση των κατ’ οίκον εμβολιασμών για ανθρώπους με προβλήματα μετακίνησης και για άτομα που ανήκουν στις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Χαρακτηριστικό είναι το αποτέλεσμα της προηγούμενης εβδομάδας όπου Κινητές Ομάδες Εμβολιασμού της 3ης ΥΠΕ/ΕΟΔΥ, στις οποίες ο δήμος και το Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης προσφέρουν όχημα και οδηγούς, πραγματοποίησαν 162 εμβολιασμούς κατ’ οίκον.

Παράλληλα, μετά την εξασφάλιση της διενέργειας rapid test από Κινητές Ομάδες Υγείας της 3ης ΥΠΕ σε όλο το δήμο περιοδικά ανά Δ.Ε., ο δήμος Νεάπολης-Συκεών προχώρησε, κατόπιν εντολής του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη, με διαφανείς διαγωνιστικές διαδικασίες στην εξασφάλιση και μοριακών τεστ (PCR) σε πολύ χαμηλές τιμές 27 και 29 ευρώ ανά τεστ για τους όλους τους εργαζόμενους και τους ωφελούμενους των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, τα οποία πληρώνει ο δήμος και τα Νομικά του Πρόσωπα.