Skip to main content

Δήμος Νεάπολης-Συκεών: Τελευταίες ημέρες για την απογραφή κατοίκων

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό για την καταγραφή της πραγματικής εικόνας του δήμου, από αυτήν εξαρτάται το μέλλον του κάθε δήμου, δήλωσε ο κ. Δανιηλίδης.

Μήνυμα-πρόσκληση, επείγοντος χαρακτήρα απευθύνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης στους δημότες και στις δημότισσες που δεν έχουν απογραφεί ακόμη.

Σημειώνεται ότι η τελευταία προθεσμία-παράταση που έδωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) λήγει τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2002, και όσοι και όσες δεν έχουν απογραφεί μπορούν να προσέλθουν στα τέσσερα σημεία που όρισε ο δήμος Νεάπολης-Συκεών (Συκιές, Νεάπολη, Πεύκα και Αγ. Παύλο), ενώ υπάρχει παράλληλα και η δυνατότητα της αυτοαπογραφής.

«Η τελευταία προθεσμία για την απογραφή του πληθυσμού ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες, και η ευκαιρία αυτή δεν πρέπει να περάσει αναξιοποίητη. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό για την καταγραφή της πραγματικής εικόνας του δήμου, καθώς από αυτήν εξαρτάται το μέλλον του κάθε δήμου, δεδομένου ότι οι χρηματοδοτήσεις και τα προγράμματα ανάπτυξης, υποδομών και εγκαταστάσεων τελούν σε απόλυτη συνάρτηση με τον καταγεγραμμένο σε κάθε απογραφή πληθυσμό. Έτσι, σε όλους και όλες που δεν έχουν απογραφεί ακόμη στέλνω μήνυμα SOS και τους καλώ, αυτές τις τελευταίες ημέρες, να επιτελέσουν με υπευθυνότητα το καθήκον τους απέναντι στον δήμο και στη χώρα», δηλώνει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, υπενθυμίζοντας ότι «τα συνεργεία είναι εγκατεστημένα σε κάθε Δημοτική Ενότητα έτοιμα να εξυπηρετήσουν τους προσερχόμενους ώστε να υπάρχει μια ολοκληρωμένη απογραφή, όπως επιβάλλεται από τις συνθήκες και τις ανάγκες».

Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ, η περίοδος της παράτασης λήγει τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022, με την απογραφή θα γίνεται με φυσική παρουσία του πολίτη κατά τις ώρες 10 π.μ.-7 μ.μ. τις καθημερινές ημέρες, και 9 π.μ.-4 μ.μ. το Σάββατο και την Κυριακή.

Η απογραφή θα γίνεται σε τέσσερα σημεία στον δήμο Νεάπολης-Συκεών, τα οποία είναι:

► ΣΗΜΕΙΑ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ
⦁ Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών
-Στρ. Στέφανου Σαράφη & Ι. Μιχαήλ, Συκιές – Τηλ.: 2313.313183
-Αίθουσα Συνεδριάσεων (αυλή Δημαρχείου-ΚΕΠ)
⦁ Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης (Ισόγειο)
-Ελ. Βενιζέλου 125, Νεάπολη (περ. Στρεμπενιώτη) – Τηλ.: 2313.329534
⦁ Δημοτικό Κατάστημα Αγ. Παύλου (ισόγειο)
Ηπείρου 9-11, Αγ. Παύλος – Τηλ.: 2313.300206
⦁ Δημοτικό Κατάστημα Πεύκων (1ος όροφος)
Ειρήνης 19, Πεύκα – Τηλ.: 2313.502229

► ΩΡΕΣ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ
⦁ Από χθες, Τρίτη 15.2, έως και Δευτέρα 21.2.2020 // 10 π.μ.-7 μ.μ.
⦁ Σάββατο 19.2.2022 // 9 π.μ.-4 μ.μ.
⦁ Κυριακή 20.2.2022 // 9 π.μ.-4 μ.μ.

► ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΥΤΟΑΠΟΓΡΑΦΗ (Έως 21 Φεβρουαρίου 2022)
⦁ Μέσω της πλατφόρμας https://gov.gr στην ενότητα Πολίτης και Καθημερινότητα, ή
⦁ Μέσω αναζήτησης Απογραφή Πληθυσμού - Κατοικιών 2021 - Gov.gr.
⦁ ΣΗΜ.: Για την ηλεκτρονική αυτοαπογραφή είναι απαραίτητος ο μοναδικός «Κωδικός Απογραφής» της κατοικίας/νοικοκυριού. Εάν οι πολίτες δεν διαθέτουν αυτόν τον κωδικό, μπορούν να αποστείλουν email με τα στοιχεία τους (Ονοματεπώνυμο, Διεύθυνση Κατοικίας, Τηλέφωνο) στην ηλεκτρονική διεύθυνση a.balatsos@statistics.gr.

Υπενθυμίζεται ότι:
⦁ Η απογραφή αφορά όλους όσοι κατοικούν στην Ελλάδα, Έλληνες και αλλοδαπούς.
⦁ Δεν θα χρειαστεί να επιδείξουμε κανένα έγγραφο (ταυτότητα, άδεια παραμονής, κ.λπ.).
⦁ Αρκεί ένα μόνο μέλος της οικογένειας για να δώσει τις απαραίτητες πληροφορίες.
⦁ Οι ερωτήσεις θα αφορούν την κατοικία, τα άτομα που μένουν μαζί μας, την ηλικία, το επάγγελμα, το επίπεδο εκπαίδευσης και την κατάσταση απασχόλησής μας.