Skip to main content

Δήμος Ωραιοκάστρου: Αφιερωμένη στον Δημήτρη Ατζέμη η χθεσινή συναυλία του δήμου

Η χθεσινή συναυλία με ρεμπέτικα τραγούδια, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2021», ήταν αφιερωμένη στον μουσικό

Στη μνήμη του Δημήτρη Ατζέμη, ήταν αφιερωμένη η χθεσινή συναυλία με ρεμπέτικα τραγούδια, που δόθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Μελισσοχωρίου του δήμου Ωραιοκάστρου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2021».

Όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση, ο Δήμητρης Ατζέμης ήταν σπουδαίος μουσικός και κορυφαίος δάσκαλος του μπουζουκιού, που «έφυγε» από τη ζωή τον περασμένο Ιανουάριο. Στη συναυλία παραβρέθηκαν η σύζυγος, η κόρη και ο αδερφός του βιρτουόζου του μπουζουκιού.

«Τιμούμε τη μνήμη ενός σπουδαίου καλλιτέχνη που έζησε και δημιούργησε στον τόπο μας. Ο Δημήτρης Ατζέμης άφησε ανεξίτηλο το μουσικό του ''αποτύπωμά''», είπε στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

«Ο Δημήτρης ήταν ένας σπουδαίος μουσικός που αγαπούσε το χωριό μας, ένας κορυφαίος δάσκαλος του μπουζουκιού που μετέδιδε τις γνώσεις του στα παιδιά μας. Με το καλλιτεχνικό έργο του θα είναι πάντα ανάμεσά μας», ανέφερε ο πρόεδρος της Κοινότητας Μελισσοχωρίου, Αθανάσιος Μοσχόπουλος, και κάλεσε στη σκηνή τον αδερφό του αείμνηστου Δημήτρη Ατζέμη, Νικηφόρο.

Ο Νικηφόρος Ατζέμης, αδελφός του Δημήτρη Ατζέμη, χαιρέτισε την εκδήλωση και ευχαρίστησε την διοίκηση του δήμου  Ωραιοκάστρου για την πρωτοβουλία της να τιμήσει την μνήμη του αδερφού του.

Ο επόμενος μουσικός σταθμός των εκδηλώσεων «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2021»  είναι στο Δρυμό στις 30 Αυγούστου 2021 με την θεατρική παράσταση του Ευγένιου Τριβιζά «Το όνειρο του σκιάχτρου».