Skip to main content

Δήμος Ωραιοκάστρου: Έρχεται κατασκευή αθλητικού κέντρου και ανάπλαση της Γαλήνης

Το έργο θα πραγματοποιηθεί μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» και είναι ύψους 3 εκατ. ευρώ - Πρόκειται για έργο που ξεκίνησε το 2006

Χρηματοδότηση ύψους 3 εκατ. ευρώ μέσω του προγράμματος «Α. Τρίτσης» για την κατασκευή υπερσύγχρονου αθλητικού κέντρου - προπονητηρίου Ταε Κβον Ντο- και ανάπλαση περιοχής στη Γαλήνη θα λάβει ο δήμος Ωραιοκάστρου.

Πρόκειται για ένα έργο που άρχισε το 2006, αλλά στην πορεία εγκαταλείφθηκε, αφήνοντας ένα ημιτελές κτίσμα.

Ως εκ τούτου, ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου και οι συνεργάτες του συνέταξαν σχετική μελέτη και κατέθεσαν πρόταση χρηματοδότησης ύψους 3 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση του έργου στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Η επιτροπή αξιολόγησης την προηγούμενη εβδομάδα ενέκρινε την πρόταση και έτσι ανάβει το πράσινο φως για να τεθεί το έργο σε τροχιά υλοποίησης

«Νοιαζόμαστε για τον τόπο μας και εργαζόμαστε μεθοδικά για να τον κάνουμε καλύτερο. Καταφέραμε να βγάλουμε από το τέλμα ένα έργο που επί χρόνια ήταν σε στασιμότητα, την λεγόμενη ''τρύπα της Γαλήνης'' και να βάλουμε τις βάσεις για να κατασκευάσουμε εκεί ένα υπερσύγχρονο αθλητικό κέντρο που θα λειτουργεί και ως προπονητήριο Ταε Κβον Ντο», τονίζει ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

Ο κ. Τσακίρης προσθέτει ότι παράλληλα με την κατασκευή του προπονητηρίου θα γίνει και ανάπλαση της περιοχής ως το ύψος του ιερού ναού του Τιμίου Σταυρού. «Αναβαθμίζουμε το αστικό τοπίο και παραδίδουμε στους πολίτες καλαίσθητους χώρους αναψυχής. Στην περιοχή πέρα από το προπονητήριο θα γίνουν μια πλατεία, ένα αμφιθέατρο και ένα χώρος πρασίνου με αρωματικά και ενδημικά φυτά», υπογραμμίζει ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου.

Το έργο

Η ανάπλαση αφορά στο Οικοδομικό Τετράγωνο 15 που βρίσκεται στον οικισμό Γαλήνη, στη διαμόρφωση του υπαίθριου χώρου σε συνδυασμό με την λειτουργική ενσωμάτωση του ημιτελούς κτιρίου που βρίσκεται εκεί.

Στο οικοδομικό τετράγωνο πρόκειται να κατασκευαστεί υπερσύγχρονο αθλητικό κέντρο - προπονητήριο Ταε Κβον Ντο, που θα περιλαμβάνει χώρους άθλησης, αποδυτήρια, ιατρείο, αναψυκτήριο και χώρους αποθήκευσης.

Όπως αναφέρεται στην τεχνική έκθεση του έργου, ο υπαίθριος χώρος υποδιαιρείται σε τέσσερις επί μέρους περιοχές. Η πρώτη αφορά στον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου, κύριο χαρακτηριστικό του οποίου αποτελεί η διαμόρφωση της πλατείας που θα περιλαμβάνει ένα υπόστεγο χώρο με την κατασκευή μεταλλικού στεγάστρου.

Η δεύτερη περιοχή του υπαίθριου χώρου αφορά στη διαμόρφωση αναβαθμών, που θα δημιουργούν ένα φυσικό αμφιθεατρικό σκηνικό.

Στην τρίτη περιοχή προβλέπεται να διαμορφωθεί μια παιδική χαρά ακριβώς απέναντι από το 2ο δημοτικό σχολείο.

Τέλος, η τέταρτη περιοχή ανάπλασης του υπαίθριου χώρου του Ο.Τ. 15 αφορά στη διαμόρφωση ενός χώρου στάσης, με παγκάκια. Στο χώρο αυτό, παράλληλα, διαμορφώνεται και ένας κήπος με ενδημικά φυτά, που θα έχει ταυτόχρονα και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, δίνοντας τη δυνατότητα επισκέψεων από μαθητές.