Skip to main content

Δήμος Ωραιοκάστρου: Οι πρώτες έντεκα γυναίκες στο ψηφοδέλτιο Τσακίρη

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, με τον συνδυασμό «Πρωταγωνιστές Ξανά» ανακοίνωσε τις έντεκα πρώτες γυναίκες του ψηφοδελτίου.

Τις πρώτες έντεκα γυναίκες που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Πρωταγωνιστές Ξανά», που θα διεκδικήσει κατά τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές τη δημαρχία στο Ωραιόκαστρο, ανακοίνωσε ο επικεφαλής Παντελής Τσακίρης.

«Πρόκειται για γυναίκες που, παρά τις διαφορές και τις ιδιαιτερότητές τους, έχουν ένα πολύ ισχυρό κοινό γνώρισμα: Είναι γυναίκες που συνδυάζουν πολλαπλές ιδιότητες, που ενσαρκώνουν με τεράστια επιτυχία πολλαπλούς ρόλους και κυρίως που είναι αποφασισμένες να πράξουν ό,τι περνάει από το χέρι τους, για να αλλάξουν όσα τους ενοχλούν στον τόπο τους, αντί να παραδοθούν αμαχητί στην έλξη της αδράνειας και της μεμψιμοιρίας», ανέφερε σε σχετική δήλωσή του ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, εκφράζοντας την πίστη του σε καθεμία από τις υποψήφιες του συνδυασμού «Πρωταγωνιστές Ξανά».

«Πιστεύω σε αυτές, πιστεύω στα ταλέντα τους, στον δυναμισμό και στη θέλησή τους να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, για να γίνει ο δήμος Ωραιοκάστρου όπως πραγματικά τον ονειρευόμαστε», τόνισε ο κ. Τσακίρης.  

Οι πρώτες έντεκα υποψήφιες, όπως παρουσιάζονται σε σχετική ανακοίνωση:

1. Σωτηρία Αμανατίδου

Γεννήθηκε το 1985 και έλκει την καταγωγή της από το Μεσαίο Θεσσαλονίκης. Εργάζεται ως ιδιωτική υπάλληλος. Είναι απόφοιτη της Δραματικής Σχολής του ΚΘΒΕ. Έχει σπουδάσει, επίσης, Διοίκηση Συστημάτων Εφοδιασμού - Logistics στο ΑΤΕΙ Θηβών. Η μεγαλύτερη αγάπη της είναι το ποδόσφαιρο. Το 2006 τελείωσε τη σχολή διαιτησίας της ΕΠΣ Κιλκίς. Από το 2009 ανήκει στην ΕΠΣ Μακεδονίας, όπου και καταξιώθηκε στις μεγάλες κατηγορίες ως διαιτητής της Δ’ και της Γ’ Εθνικής Ανδρών όπως και της Α’ Εθνικής Γυναικών.

2. Μαρία Αραμπατζίδου

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ωραιόκαστρο. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στο Management. Έχει υπάρξει καθηγήτρια στα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη, υπεύθυνη σύνταξης στο περιοδικό Glow, ενώ τα τελευταία χρόνια ασχολείται ενεργά και με τη διοίκηση επιχειρήσεων που εστιάζουν στις εξαγωγές μηχανολογικών προϊόντων.

3. Ελπίδα Γρηγοριάδη

Γεννήθηκε στο Άλμα - Άτα του Καζακστάν το 1971. Το 1991 μετακόμισε στην Ελλάδα και από το 2001 κατοικεί στο Μεσαίο. Έχει παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια του ΟΑΕΔ για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, ενώ σήμερα φοιτά στο 14ο εσπερινό επαγγελματικό λύκειο Θεσσαλονίκης στον τομέα των εφαρμοσμένων τεχνών.

4. Σοφία Δημητριάδου

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ωραιόκαστρο. Υπήρξε φοιτήτρια της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, όμως εγκατέλειψε τις σπουδές της, καθώς την κέρδισε ο χώρος του επιχειρείν. Σε ηλικία 21 ετών ίδρυσε την πρώτη της εταιρία στον χώρο των κατασκευών, η οποία λειτουργεί μέχρι και σήμερα. Παράλληλα απέκτησε τίτλο σπουδών από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στον τομέα της Διοίκησης Επιχειρήσεων και των Δημοσίων Σχέσεων.

5. Ευαγγελία Δρόσου

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ωραιόκαστρο. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στη σχολή ΦΠΨ με κατεύθυνση ψυχολογία μέχρι το 2004. Το 2006 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της στην ειδική αγωγή, ενώ παράλληλα εργάστηκε για τρία χρόνια στο υπουργείο Τουρισμού στη Θεσσαλονίκη. Από το 2007, οπότε επέστρεψε στο Ωραιόκαστρο, μέχρι και σήμερα διευθύνει το Dyslexia Center- Pavlidis Method Ωραιοκάστρου.

6. Χριστίνα Ζάπρα

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Παλαιόκαστρο. Εργάστηκε από νεαρή ηλικία σε οικογενειακή επιχείρηση στον χώρο της ένδυσης. Αξιοποιώντας αυτήν την εμπειρία, ίδρυσε δική της εταιρία με παιδικά ενδύματα, την οποία διατηρεί η οικογένειά της μέχρι και σήμερα. Στο Παλαιόκαστρο είχε δημιουργήσει το δικό της παραδοσιακό παντοπωλείο. Σήμερα εργάζεται ως ιδιωτική υπάλληλος σε μεγάλη αλυσίδα τροφίμων.

7. Δωροθέα Κάτσιου

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1982 και από το 2011 κατοικεί στο Ωραιόκαστρο. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Νομικής του ΔΠΘ, γνωρίζει άριστα την αγγλική και την πολωνική ως δεύτερη μητρική γλώσσα. Επίσης γνωρίζει γαλλικά, ιταλικά και ισπανικά. Από το 2004 εργάζεται ως δικηγόρος και είναι διαπιστευμένη διαμεσολαβήτρια του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

8. Μάγδα Κουσαξίδου

Γεννήθηκε, μεγάλωσε και κατοικεί στη Νεοχωρούδα. Σπούδασε αγγλική φιλολογία στο ΑΠΘ και έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο στην εκπαίδευση από το University of East Anglia της Αγγλίας. Εκτός της αγγλικής, είναι εξοικειωμένη με την ιταλική, τη γερμανική και τη ρωσική γλώσσα. Εργάστηκε ως εκπαιδευτικός της αγγλικής σε δημοτικά σχολεία, φροντιστήρια, ΙΕΚ. Επίσης έχει εργαστεί στον ξενοδοχειακό κλάδο, ενώ σήμερα εργάζεται σε μεγάλη εταιρία τροφίμων.

9. Ματίνα Κύρκου

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1983 και είναι πτυχιούχος του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του πανεπιστημίου Μακεδονίας. Το 2011 δημιούργησε με τον σύζυγό της την επιχείρηση «Multisport Indoors Club» -στεγασμένο χώρο πολλαπλών αθλητικών δραστηριοτήτων- στο Ωραιόκαστρο, την οποία διατηρεί μέχρι και σήμερα. Είναι αθλήτρια του βόλεϊ κι έχει υπάρξει προπονήτρια ακαδημιών βόλεϊ.

10.  Ηρώ Πρατίδου

Γεννήθηκε στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης το 1981 και κατοικεί στο Ωραιόκαστρο από το 1997. Απόφοιτη του 2ου ΤΕΛ Σταυρούπολης, εργάστηκε σε παιδικούς σταθμούς ως βρεφονηπιοκόμος. Σήμερα εργάζεται ως αισθητικός.

11.  Ελένη Χατζίκου

Είναι 26 ετών, με καταγωγή από το Μελισσοχώρι, όπου και κατοικεί. Ακολούθησε σπουδές αισθητικής και ξενοδοχειακού management. Έίναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στις βασικές αρχές της αισθητικής και διαθέτει διπλώματα εξειδίκευσης στις σύγχρονες εναλλακτικές θεραπείες. Ξεκίνησε την επαγγελματική της πορεία σε πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες. Σήμερα εργάζεται στον χώρο της εκπαίδευσης, σε ιδιωτικό ΙΕΚ, ως σύμβουλος εκπαίδευσης και υπεύθυνη στη διαχείριση ειδικοτήτων αισθητικής και μόδας.