Skip to main content

Δήμος Ωραιοκάστρου: Λύση στο πρόβλημα με περιοχές εκτός τηλεοπτικής κάλυψης

Τεχνολογικός εξοπλισμός για να λυθεί το πρόβλημα με την τηλεοπτική κάλυψη θα χορηγηθεί σε πολίτες του δήμου Ωραιοκάστρου.

Λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες κάτοικοι του δήμου Ωραιοκάστρου, οι οποίοι διαμένουν σε περιοχές εκτός τηλεοπτικής κάλυψης («λευκές περιοχές») δίνεται από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης μετά και από ενέργειες της αντιδημαρχίας Ψηφιακής Πολιτικής και Νέας Γενιάς του δήμου Ωραιοκάστρου.

«Αρκετοί συνδημότες μας διαμένουν σε περιοχές που δυστυχώς βρίσκονται εκτός τηλεοπτικής κάλυψης. Κινητοποιηθήκαμε άμεσα με στόχο να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, θεωρώντας αδιανόητο την εποχή της ραγδαίας ψηφιακής εξέλιξης πολίτες να μην έχουν δυνατότητα να παρακολουθήσουν τηλεοπτικά κανάλια», τονίζει ο αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής και Νέας Γενιάς του δήμου Ωραιοκάστρου, Νικόλας Σαραμούρτσης.

«Επικοινωνήσαμε με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αναπτύξαμε αλληλογραφία και αιτηθήκαμε οι περιοχές του δήμου μας με το πρόβλημα να ενταχθούν στις λευκές περιοχές, περιοχές που δεν έχουν πρόσβαση σε κανάλια, έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους κατοίκους να επιδοτηθούν και να αποκτήσουν τεχνολογικό εξοπλισμό που θα τους επιτρέπει να έχουν πρόσβαση στους τηλεοπτικούς σταθμούς», προσθέτει ο κ. Σαραμούρτσης.

Την προηγούμενη εβδομάδα εκδόθηκε ΚΥΑ, με την οποία δίνεται λύση στο πρόβλημα. Έτσι στους μόνιμους κατοίκους των περιοχών Πετρωτό, Μεσαίο, Μονόλοφος, Ν. Φιλαδέλφεια και Μελισσοχώρι του δήμου Ωραιοκάστρου, που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα, θα χορηγηθεί τεχνολογικός εξοπλισμός που παρέχει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ώστε να αποκτήσουν ελεύθερη πρόσβαση στα προγράμματα των ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας.

Οι πολίτες θα πρέπει να υποβάλλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας: https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/telepikoinonies/leukes-periohes?fbclid=IwAR2i5FC2A9t-kWbK1eM2sjLIviCJ2ye9BAZHhQ-kctm5QhKuHzO1BBHe51E ή εναλλακτικά να απευθυνθούν στο ΚΕΠ της περιοχής τους.

Όπως ανακοινώθηκε, για την πρώτη φάση των αιτήσεων οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ως τις 15 Ιουνίου 2021.