Skip to main content

Δήμος Ωραιοκάστρου: Σε χρήση οι νέοι υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων

Οι υπόγειοι κάδοι τοποθετήθηκαν στην περιοχή της Γαλήνης, πλησίον του ιερού ναού του Τιμίου Σταυρού, στην περιοχή «Αλώνια» και στο Παλαιόκαστρο.

Νέοι υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων εγκαταστάθηκαν σε τρεις περιοχές του δήμου Ωραιοκάστρου και τέθηκαν σε λειτουργία, με στόχο την πιο αποδοτική διαχείριση των αστικών απορριμμάτων και την αναβάθμιση του δημόσιου χώρου.

Οι υπόγειοι κάδοι τοποθετήθηκαν στην περιοχή της Γαλήνης, πλησίον του ιερού ναού του Τιμίου Σταυρού, στην περιοχή «Αλώνια» και στο Παλαιόκαστρο.

Η εγκατάσταση των υπόγειων κάδων αποτελεί ακόμη ένα βήμα που γίνεται προς την κατεύθυνση να είναι ο Δήμος Ωραιοκάστρου πιο καθαρός και ανθρώπινος.

Η τοποθέτηση των υπόγειων κάδων έγινε στο πλαίσιο του έργου «Συστήματα διαβαθμισμένης συμπίεσης συλλογής απορριμμάτων για την αναβάθμιση κοινόχρηστων χώρων του δήμου Ωραιοκάστρου».

Ειδικότερα, εγκαταστάθηκαν τρία οικολογικά βυθιζόμενα συστήματα κάθετης διαβαθμισμένης συμπίεσης απορριμμάτων σε κάδους κοινής χρήσης των ΟΤΑ. Το σύστημα θα εξυπηρετεί τους μόνιμους κατοίκους του δήμου, αλλά και τους επισκέπτες.

Τα πλεονεκτήματα από τη χρήση αυτού του συστήματος είναι ότι πλέον δεν θα στοιβάζονται απορρίμματα έξω από τους κάδους, οπότε τα πεζοδρόμια θα είναι πιο καθαρά, ενώ θα είναι πιο εύκολη η αποκομιδή των σκουπιδιών, καθώς θα έχουν συμπιεστεί. Επίσης, μειώνονται έμμεσα οι ρύποι καθώς απαιτείται μικρότερος αριθμός δρομολογίων για τα απορριμματοφόρα.

Με τους νέους υπόγειους κάδους βελτιώνονται η καθαριότητα και η υγιεινή στην περιοχή όπου τοποθετούνται, καθώς είναι στεγανοί και κλειστοί. Αποφεύγονται προβλήματα, όπως η δυσάρεστη οσμή και τα σκουπίδια δεν είναι εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες. Βελτιώνεται επίσης η αισθητική εικόνα της περιοχής, καθώς οι κάδοι δεν είναι ορατοί (υπόγειοι).

Αξίζει να σημειωθεί ότι παράλληλα υπογράφηκε σύμβαση για την συντήρηση και των τριών συστημάτων υπόγειων κάδων που είχαν τοποθετηθεί στον δήμο Ωραιοκάστρου τα προηγούμενα χρόνια, καθώς διαπιστώθηκε ότι λόγω ελλιπούς συντήρησης δεν λειτουργούσαν όπως προβλέπεται.