Skip to main content

Δήμος Ωραιοκάστρου:Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις για δημότες απομακρυσμένων περιοχών

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις για εκατοντάδες δημότες που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές προσφέρει ο δήμος Ωραιοκάστρου - Δείτε τις περιοχές

Σε πλήρη λειτουργία έχει τεθεί το έργο «RemoteCare» στον δήμο Ωραιοκάστρου και εκατοντάδες δημότες που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές κάνουν εντελώς δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στον τόπο κατοικίας τους.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο του προγράμματος ο δήμος Ωραιοκάστρου προμηθεύτηκε ένα σύγχρονο όχημα μεταφοράς ιατρικού προσωπικού και ιατρο-τεχνολογικού εξοπλισμού, το οποίο εξυπηρετεί απομακρυσμένες/δυσπρόσιτες περιοχές του δήμου, για να μπορούν οι κάτοικοι να πραγματοποιούν κατά τόπους βασικές ιατρικές εξετάσεις χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Το RemoteCare λειτουργεί συμπληρωματικά με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του δήμου Ωραιοκάστρου. Άτομα στα οποία απευθύνεται το πρόγραμμα είναι ηλικιωμένοι, άνεργοι, άτομα που δεν είναι δικαιούχοι ασφάλισης, αλλά και άτομα που δεν μπορούν ή δεν έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν εύκολα ώστε και να λάβουν τις απαραίτητες ιατρικές υπηρεσίες και γενικότερα όλοι οι κάτοικοι του δήμου Ωραιοκάστρου.

Η προμήθεια του ειδικού οχήματος έγινε στο πλαίσιο του έργου με τίτλο «Remote Healthcare Service Provision» και ακρωνύμιο «RemoteCARE», στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG V-A Ελλάδα - Βουλγαρία 2014-2020, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και εθνικούς πόρους των χωρών που συμμετέχουν σε αυτό.

Τι εξετάσεις μπορούν να κάνουν οι πολίτες

Οι εξετάσεις που μπορούν να κάνουν εντελώς δωρεάν οι πολίτες μέσω του RemoteCare είναι:
-Μέτρηση αρτηριακής πίεσης
-Μέτρηση οξυγόνου
-Μέτρηση σακχάρου
-Μέτρηση χοληστερίνης / τριγλυκεριδίων
-Μέτρηση βάρους σώματος
-Μέτρηση καρδιακού παλμού
-Παροχή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης.

Διευκρινίζεται πως οι ιατρικές εξετάσεις γίνονται μόνο κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού. Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες για να κλείσουν ραντεβού μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 2394032700 (εργάσιμες ημέρες και ώρες).

Πρόγραμμα

Το όχημα του RemoteCare εξυπηρετεί τους πολίτες καθημερινά από τις 9 το πρωί ως τη 1 το μεσημέρι.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του RemoteCare από 1 Σεπτεμβρίου ως 31 Οκτωβρίου 2021 έχει ως εξής: