Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ένας γιατρός για 22.000 κατοίκους στα Μετέωρα λόγω εμβολιασμών

Με έναν γιατρό και μία ημέρα εξυπηρέτησης του κοινού την εβδομάδα μένει το ιατρείο που καλύπτει τις ανάγκες πρωτοβάθμιας υγείας των 22.000 κατοίκων

Την αντίδραση των κατοίκων των Μετεώρων στον δήμο Παύλου Μελά έχει προκαλέσει η απομάκρυνση του ενός από τους δύο γιατρούς του τοπικού ιατρείου για τις ανάγκες των εμβολιασμών ενάντια στον κορωνοϊό.

Οι κάτοικοι της περιοχής τονίζουν ότι με τον τρόπο αυτό θα περιοριστεί η δυνατότητα παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας από τις τρεις σε μόλις μία ημέρα και εκ των πραγμάτων θα δημιουργηθούν συνθήκες συνωστισμού για όσους θέλουν να εξυπηρετηθούν.

Όπως αναφέρει η Ένωση Πολιτών «Μετέωρα», το Τοπικό Ιατρείο Μετεώρων διαθέτει έναν παθολόγο που διενεργεί εξετάσεις κάθε Τετάρτη και Πέμπτη, καθώς και έναν παιδίατρο που δέχεται ραντεβού κάθε Παρασκευή. Με την απόσπαση του ενός γιατρού οι υπηρεσίες που θα παρέχει το κέντρο στους 22.000 κατοίκους των Μετεώρων θα περιοριστούν σε μόλις μία ημέρα, με τα ραντεβού να γίνονται μόνο κάθε Πέμπτη από παθολόγο. «Ο κόσμος που χρειάζεται τους γιατρούς θα πρέπει να περιμένει ή να συνωστίζεται στο ότι απέμεινε», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Τα μέλη της ένωσης έθεσαν το θέμα στη διοίκηση του δήμου, η οποία επικοινώνησε με τη διοίκηση της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας, όπου υπάγεται το τοπικό ιατρείο. «Πήραν έναν γιατρό για τους εμβολιασμούς, καθώς λόγω αδειών ειδικού σκοπού υπήρξε πρόβλημα με τη στελέχωση των εμβολιαστικών κέντρων. Όταν επιστρέψουν και αυτοί, θα επιστρέψει και ο γιατρός και θα επανέλθει το ιατρείο και στην κανονική του λειτουργία», είπε στη Voria.gr ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Δεμουρτζίδης, ο οποίος τόνισε ότι στην παρούσα φάση προέχει η αντιμετώπιση του κορωνοϊού και οι εμβολιασμοί.

Μιλώντας στη Voria.gr ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ, Παναγιώτης Μπογιατζίδης, ανέφερε ότι εκ των πραγμάτων γίνονται μετακινήσεις για τις ανάγκες των εμβολιασμών του πληθυσμού. «Οποιοδήποτε πρόβλημα επιλύεται», δήλωσε και πρόσθεσε ότι οι μετακινήσεις αυτές είναι προσωρινές.

Από την πλευρά της, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Προνοιακών Θεμάτων, Χαρά Αμανατίδου, τόνισε στη Voria.gr ότι η περιοχή δεν είναι ακάλυπτη, καθώς λειτουργεί κανονικά η Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟΜΥ) της Πολίχνης.

Πάντως, οι κάτοικοι των Μετεώρων αναφέρουν ότι αφενός μεν η ΤΟΜΥ Πολίχνης εξυπηρετεί έτσι κι αλλιώς περίπου 17.000 πολίτες και είναι δύσκολο να καλύψει τις ανάγκες όλης της περιοχής, αφετέρου είναι άγνωστο πότε τελικά θα επιστρέψει στην κανονική του λειτουργία το τοπικό ιατρείο, δεδομένου ότι ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού είναι μία διαδικασία που θα διαρκέσει πολλούς μήνες.