Skip to main content

Δήμος Παύλου Μελά: Δεκατιανό σε 200 μαθητές για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού

Παρόλο που τα σχολεία είναι κλειστά, ο δήμος Παύλου Μελά υλοποίησε τη δράση «Στηρίζω τα παιδιά» προσφέροντας χριστουγεννιάτικο δεκατιανό.

Με την ευκαιρία του εορτασμού της 11ης Δεκεμβρίου που έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού και με δεδομένες τις δραματικές οικονομικές συνέπειες της πανδημίας, ιδιαίτερα στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Παύλου Μελά υλοποίησε τη δράση «Στηρίζω τα παιδιά», προσφέροντας χριστουγεννιάτικο δεκατιανό σε 200 μαθητές Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Παύλου Μελά.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα σχολεία είναι κλειστά λόγω covid-19, όμως οι ανάγκες των παιδιών δεν σταματούν ποτέ και έτσι το Τμήμα Πρόνοιας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και οι κοινωνικοί λειτουργοί του, συνεργάστηκαν με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων για την καλύτερη οργάνωση της δράσης.

Με τη συγκινητική αρωγή εταιρειών και καταστημάτων, συγκεντρώθηκαν από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής οι απαραίτητες ποσότητες από προϊόντα για τα καθημερινά υγιεινά προγεύματα των παιδιών (δημητριακά, μαρμελάδες, μέλι, κουλουράκια, μπισκότα, τυροκομικά, κρουασάν, παστέλια, χυμοί, νερά κ.α.).



Με διακριτικότητα, σεβασμό και ασφάλεια, τα κολατσιά του Δεκέμβρη παραδόθηκαν κατ΄οίκον στις οικογένειες, με τη συνδρομή των εργαζόμενων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», ενώ όσοι γονείς – κηδεμόνες το επιθυμούσαν, παρέλαβαν τα προϊόντα από το Κεντρικό Κτήριο των Κοινωνικών Υπηρεσιών στη Νικόπολη και από άλλα σημεία διανομής που όρισε ο Δήμος Παύλου Μελά.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών Χαρά Αμανατίδου, ευχαριστούν θερμά τους επαγγελματίες που «έδειξαν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους και με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης πρόσφεραν χαμόγελα στα παιδιά και τους γονείς - κηδεμόνες τους, σε μια τραγική περίοδο που συρρικνώθηκε το οικογενειακό εισόδημα και  αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες τους».

Άλλωστε, σημειώνει ο δήμος, αυτό είναι και το δυνατό μήνυμα της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας του Παιδιού: «Το βασικό δικαίωμα των παιδιών αποτελεί το να είναι ...παιδιά και να καλύπτονται όλες τους οι ανάγκες για τροφή, νερό, σπίτι, γονείς, αγάπη, ευτυχία, ασφάλεια, φροντίδα, υγεία, ειρήνη, ισότητα, παιχνίδι, μόρφωση, δίκαιη μεταχείριση και να ακούγεται η φωνή τους!».