Skip to main content

Δήμος Παύλου Μελά: Ενημέρωση για τα σχολεία ζητά ο Λίλτσης

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης ζητά να μάθει αν τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα και αν υπάρχουν ακατάλληλες αίθουσες σε σχολεία.

Ενημέρωση για την κατάσταση των σχολικών αιθουσών και των σχολικών μονάδων που άνοιξαν την περασμένη εβδομάδα ζητά με επιστολή του προς την Αντιδημαρχία Παιδείας, τις επιτροπές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης και την Περιφερειακή Διεύθυνση Α' βάθμιας και Β' βάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Παύλου Μελά, Γιώργος Λίλτσης.

«Από το υπουργείο έχει τεθεί το όριο των 25 μαθητών ανά τμήμα. Καθημερινά διαβάζουμε πως τα κρούσματα κορωνοϊού στην χώρα μας αυξάνονται, ενώ η λίστα του υπουργείου Παιδείας με τα σχολεία ή τα τμήματα που βρίσκονται σε αναστολή αυξάνεται. Έχουμε δεχτεί παράπονα από γονείς και εκπαιδευτικούς ότι οι αποστάσεις λόγω μικρής χωρητικότητας των αιθουσών δεν μπορούν να τηρηθούν και πως σε συγκεκριμένα σχολεία δεν υπάρχει επαρκές υλικό, όπως μάσκες και αντισηπτικά» αναφέρει ο κ. Λίλτσης.

«Με την επιστολή μας θέτουμε καίρια ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν άμεσα από τους αρμόδιους. Ζητούμε να μάθουμε: αν οι σχολικές μονάδες τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ ή υπάρχουν σχολικές μονάδες που χρησιμοποιούν ακατάλληλες αίθουσες διδασκαλίας, πόσες αίθουσες διδασκαλίας στεγάζονται σε KIBO και πρόχειρες κατασκευές και σε ποιά σχολικά συγκροτήματα υπάρχουν αυτές. Επίσης, θέλουμε να ξέρουμε εάν έχει σταλεί σε όλα τα σχολεία το απαραίτητο υγειονομικό υλικό για την προστασία των μαθητών και των διδασκόντων και εάν όλα τα σχολεία διαθέτουν προσωπικό καθαριότητας ικανό να ανταποκριθεί στις φετινές αυξημένες ανάγκες» τονίζει ο κ. Λίλτσης.

«Πρέπει όλοι να διασφαλίσουμε πως τα μέτρα θα τηρηθούν και θα καταβάλλουμε προσπάθεια ώστε να υπάρξουν οι προϋποθέσεις για τήρηση των μέτρων. Απέναντι στην πανδημία είμαστε όλοι ίσοι και όλοι μαζί σαν μια γροθιά πρέπει να μεριμνήσουμε για να αντιμετωπιστεί ο ιός» καταλήγει ο κ. Λίλτσης.