Skip to main content

Από αύριο οι δράσεις από το «Χαμόγελο του Παιδιού» στον Δ. Παύλου Μελά

Τρεις δράσεις διοργανώνει από αύριο ο δήμος Παύλου Μελά και το «Χαμόγελο του Παιδιού» - Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις, μπαζάρ και εθελοντική αιμοδοσία

Τρεις δράσεις πραγματοποιεί από αύριο και έως τις 13 Ιουνίου ο δήμος Παύλου Μελά σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού»: δωρεάν προληπτικές ιατρικές εξετάσεις για παιδιά, ένα μπαζάρ ενίσχυσης του Χαμόγελου και εθελοντική αιμοδοσία.

Συγκεκριμένα, αρχικά από την Τετάρτη 9 Ιουνίου έως και την Κυριακή 13 Ιουνίου 2021, θα πραγματοποιηθούν δωρεάν προληπτικές ιατρικές εξετάσεις για παιδιά στο πρώην Στρατόπεδο Παύλου Μελά. Οι προληπτικές εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στον «Ασκληπιό», το νέο Κινητό Πολυϊατρείο του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», το οποίο θα στελεχώνεται από εθελοντές γιατρούς και προσωπικό του Οργανισμού.

Η δράση διοργανώνεται από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με το Δήμο Παύλου Μελά, τη Δομή Υποστήριξης Παιδιού και Οικογένειας δήμου Παύλου Μελά «Παιδική Ομπρέλα», τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης και υπό την αιγίδα της
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι προληπτικές εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στο πρώην στρατόπεδο του δήμου Παύλου Μελά (είσοδος έναντι του Δημαρχείου) από την Τετάρτη 9 Ιουνίου έως και την Κυριακή 13 Ιουνίου 2021. Οι ώρες λειτουργίας θα είναι Τετάρτη έως Παρασκευή – 13:00 μ.μ. έως 20:00 μ.μ., Σάββατο – 09:00 μ.μ. έως 14:00 μ.μ. και 17:00 έως 20:00 μ.μ., Κυριακή – 09:00 μ.μ. έως 14:00 μ.μ.

Τηλέφωνο επικοινωνίας για πληροφορίες και ραντεβού: 2310 688 439, Δομή Υποστήριξης Παιδιού και Οικογένειας Δήμου Παύλου Μελά «Παιδική Ομπρέλα».

Η δράση της προληπτικής ιατρικής θα πραγματοποιηθεί με απόλυτη τήρηση όλων των μέτρων ασφάλειας κατά της covid19.



Παράλληλα, στις 12 και 13 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί ένα μπαζάρ για την ενίσχυση του φορέα παιδικής προστασίας και εθελοντική αιμοδοσία.

Το μπαζάρ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Ιουνίου από 9:00 έως 14:00 και 17:00 έως 20:00 και την Κυριακή 13 Ιουνίου από 9:00 έως 14:00, στο Πρώην Στρατόπεδο του Δήμου Παύλου Μελά (έναντι Δημαρχείου). Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το έργο και τις δράσεις του Οργανισμού, καθώς και να διαλέξουν ανάμεσα σε μια ποικιλία καλοκαιρινών ειδών (κουβαδάκια, πετσέτες θαλάσσης κ.ά) και διάφορων άλλων λογοτυπημένων ειδών του Οργανισμού, όπως γυαλικά, παιχνίδια και σχολικά.

Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για τις ανάγκες του Σπιτιού που λειτουργεί ο οργανισμός στο Φοίνικα Καλαμαριάς.

Το Σάββατο 12 & την Κυριακή 13 Ιουνίου, τις ώρες 09:00 π.μ. – 13:00 μ.μ., εν όψει της 14ης Ιουνίου – Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη, θα πραγματοποιηθεί στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά και δράση εθελοντικής αιμοδοσίας, για την ενίσχυση των μειωμένων αποθεμάτων αίματος λόγω της πανδημίας Covid-19.

Οι εθελοντές αιμοδότες οφείλουν να δηλώσουν συμμετοχή εδώ ή να καλέσουν στα τηλέφωνα 11040 (αστική χρέωση από σταθερό και κινητό), ενώ οφείλουν να έχουν μαζί τους μαζί τους την ταυτότητά τους, καθώς και τον ΑΜΚΑ τους.

Τέλος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, οι μικροί φίλοι του «Χαμόγελου του Παιδιού» θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές και δημιουργικές δραστηριότητες ψυχαγωγικού χαρακτήρα και να γνωρίσουν τη χαρά της προσφοράς και τη δύναμη της αλληλεγγύης.