Skip to main content

Δήμος Παύλου Μελά: Με Ζερβουδάκη και Θαλασσινό ο «Σεπτέμβριος όπως… Πολιτισμός 2022»

Από την Παρασκευή 26 Αυγούστου ξεκινούν οι εκδηλώσεις για το «Σεπτέμβριος όπως… Πολιτισμός 2022» του δήμου Παύλου Μελά - Δείτε το πρόγραμμα.

Με δύο συναυλίες στους μοναδικούς Βυζαντινούς Νερόμυλους Πολίχνης, την Παρασκευή 26 και το Σάββατο 27 Αυγούστου 2022 ξεκινά ο «Σεπτέμβριος όπως… Πολιτισμός», η μεγάλη γιορτή που διοργανώνει το Τμήμα Πολιτισμού του δήμου Παύλου Μελά, στο τέλος κάθε καλοκαιριού, δίνοντας ζωή στη γειτονιά, ομορφιά στην πόλη και επιβεβαιώνοντας ότι ο πολιτισμός δεν έπαψε ποτέ να είναι… είδος πρώτης ανάγκης.

Υπερτοπικές εκδηλώσεις σύγχρονου και λαϊκού πολιτισμού, συναυλίες για όλες τις ηλικίες και προτιμήσεις, παραστάσεις για παιδιά συνθέτουν το φετινό πολιτιστικό πρόγραμμα του δήμου Παύλου Μελά που πραγματοποιείται σε Ανοιχτά Θέατρα, γειτονιές, πάρκα, πλατείες των Δημοτικών Ενοτήτων, Σταυρούπολης, Πολίχνης, Ευκαρπίας με είσοδο ελεύθερη για κατοίκους και επισκέπτες.

Ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Δεμουρτζίδης, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Αθλητισμού, Παντελής Νιγδέλης, και το Τμήμα Πολιτισμού προσκαλούν τους πολίτες να απολαύσουν το πλούσιο φετινό πρόγραμμα και να συμμετέχουμε στο γεμάτο συναισθήματα καλλιτεχνικό – ψυχαγωγικό ταξίδι στις γειτονιές του δήμου Παύλου Μελά με συνοδοιπόρους σπουδαίους δημιουργούς.

Το πρόγραμμα

Το φετινό πρόγραμμα του Τμήματος Πολιτισμού του Δήμου Παύλου Μελά περιλαμβάνει σημαντικά μουσικά γεγονότα με καλλιτέχνες που τιμούν τη μουσική και το κοινό τους, καθώς και μοναδικές δημιουργικές συναντήσεις για τα παιδιά και τους συνοδούς τους.

Στο Ανοιχτό Θέατρο Βυζαντινών Νερόμυλων Πολίχνης ανηφηροίζουμε τις συναυλίες του αγαπημένου τραγουδοποιού Δημήτρη Ζερβουδάκη (26.8) και της διεθνούς φήμης σοπράνο Σόνιας Θεοδωρίδου (27.8), η οποία συνοδευόμενη από ένα εξαίρετο μουσικό σύνολο θα μας χαρίσει μια μουσική βραδιά με επιλεγμένα τραγούδια μεγάλων Ελλήνων Συνθετών, του Μάνου Χατζιδάκι, του Μίκη Θεοδωράκη, του Σταύρου Ξαρχάκου και άλλων κορυφαίων της ελληνικής καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Στο Ανοιχτό Θέατρο Ευκαρπίας θα έχουμε την ευκαιρία να ταξιδέψουμε στον κόσμο των αλησμόνητων πατρίδων και του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας, στο μουσικό αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή με τον Παντελή Θαλασσινό (3.9). Μαζί του η Νάνα Μπινοπούλου, ενώ συμμετέχει και ο Μικρασιατικός Σύλλογος ΟΥΣΑΚ Ευκαρπίας.

Ραντεβού στο Ανοιχτό Θέατρο Κρύας Βρύσης ‘’Τάσος Πεζιρκιανίδης’’, σε ένα μοναδικό αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, με τον Παναγιώτη Καραδημήτρη (9.9). Τον συνοδεύει η Εύη Κουτσαυτάκη.

Στον ίδιο χώρο και στο πλαίσιο του θεσμού Πατρίδας Αρωθυμία - Μνήμες του Πόντου, θα διοργανωθεί (12.9) μια τιμητική εκδήλωση αφιερωμένη στον λυράρη Χρήστο Τσενεκίδη που έφυγε από κοντά μας τον Φεβρουάριο του 2020. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με τη σύμπραξη 15 καλλιτεχνών και συνεργατών του σπουδαίου εκφραστή της ποντιακής παράδοσης και με τη μουσική επιμέλεια του Δημήτρη Ξενιτόπουλου.

Δίπλα από την παλιά ιστορική βιομηχανία γάλακτος ΑΓΝΟ, στο Πάρκο Δενδροποτάμου Σταυρούπολης, διοργανώνεται ένα αφιέρωμα στους μεγάλους ποιητές Γιώργο Σεφέρη, Οδυσσέα Ελύτη, Γιάννη Ρίτσο, Μανόλη Αναγνωστάκη, Τάσο Λειβαδίτη, με ερμηνευτή τον Βασίλη Πρατσινάκη (14.9).

Στο Ανοιχτό Θέατρο Ευκαρπίας, ετοιμάζεται ένα εκρηκτικό καλοκαιρινό live για το νεανικό κοινό της Θεσσαλονίκης που αγαπά την hip hop μουσική με το συγκρότημα WNC (16.9).

Το Θέατρο Σκιών και ο Καραγκιόζης, ο αγαπημένος λαϊκός ήρωας μικρών και μεγάλων έχουν και φέτος την τιμητική τους στις εκδηλώσεις του Δήμου Παύλου Μελά. Το Θέατρο Τεχνόκοσμος του Οδυσσέα Κανλή θα παρουσιάσει εννέα παραστάσεις στους εξής χώρους: Δημοτικό Πάρκο Νικόπολης (29.8), Πάρκο Φωκά Πολίχνης (30.8), Πάρκο Σόλωνος Άνω Ηλιούπολης (5.9), Πάρκο Μεγάλου Αλεξάνδρου Μετεώρων (6.9), Πλατεία Συνταγματάρχη Αθανασίου Κατσιά των Εργατικών Κατοικιών Ευκαρπίας (8.9), Πλατεία Τερψιθέας -Πάρκο Ρόδων- Σταυρούπολης (9.9), πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου (13.9), Εφεδρούπολη Ευκαρπίας (19.9), Πλατεία Μεγαλολιβαδιωτών Ευκαρπίας (20.9).

Επιστρέφουμε στους Βυζαντινούς Νερόμυλους Πολίχνης για το αγαπημένο “Σσςς... αρχίζει”, την αφήγηση παραμυθιών και ιστοριών για τα παιδιά μας και για τους ενήλικες που περιλαμβάνει:

➢την “Τζιτζιμιτζιχοτζιριά” (1.9) της Στέλλας Μιχαηλίδου, μια θεατρική παράσταση από τη Θεατρική Ομάδα Δήμου Παύλου Μελά, με χιούμορ, φαντασία, χορό, τραγούδι και την αξία της αγάπης για τη ζωή, σε σκηνοθεσία της Θεανώς Αμοιρίδου,

➢και τη μουσική παράσταση “Ο γύρος του κόσμου με νότες” (2.9), ένα ταξίδι στις μουσικές του κόσμου με παιδικά τραγούδια και αφήγηση από τους Έλσα Μουρατίδου, Θάνο Σταυρίδη, Γιάννη Καρακαλπακίδη και Δημήτρη Σακατζή.

Το πρόγραμμα θα συμπληρωθεί και με άλλες σημαντικές καλλιτεχνικές συμμετοχές.

Ώρες εκδηλώσεων: Συναυλίες στις 20.30, Θέατρο Σκιών και διήμερο “Σσςς... αρχίζει” στις 20.00

ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Ο Δήμος Παύλου Μελά θέλει να εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες του προς τα Μέσα Ενημέρωσης που προβάλλουν τις εκδηλώσεις «Σεπτέμβριος όπως… Πολιτισμός» και συμβάλλουν στην καλύτερη ενημέρωση των πολιτών και την προσέλκυση ευρείας κλίμακας κοινού.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Τμήμα Πολιτισμού
T: 2313302 937, 938, 835
Email: grpol@pavlosmelas.gr 
www.pavlosmelas.gr