Skip to main content

Δήμος Παύλου Μελά: Νέα rapid test την Τετάρτη και την Παρασκευή

Τα τεστ θα γίνουν στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου την Τετάρτη 30 Ιουνίου και την Παρασκευή 2 Ιουλίου, τις ώρες 09:30 έως 15.00.

Νέα δωρεάν rapid test για Covid -19 σε πεζούς διοργανώνουν ο ΕΟΔΥ και οι Κινητές Ομάδες Υγείας, με την υποστήριξη του Κοινωνικού Ιατρείου δήμου Παύλου Μελά.

Η αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής ανακοινώνει δύο νέες προγραμματισμένες δράσεις στο εντευκτήριο του πρώην στρατοπέδου Καρατάσιου την Τετάρτη 30 Ιουνίου και την Παρασκευή 2 Ιουλίου, τις ώρες 09:30 έως 15.00.

Οι εξεταζόμενες/εξεταζόμενοι, θα πρέπει να φέρουν μαζί τους Αστυνομική ταυτότητα και ΑΜΚΑ. Τα αποτελέσματα θα τους γνωστοποιούνται εντός λίγων ωρών, μέσω sms.

Οι μαζικοί δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου είναι μια  εύκολη, γρήγορη και ασφαλής διαδικασία για τους πολίτες, που διαρκεί μόλις λίγα λεπτά και προσφέρει διάγνωση χρήσιμη για τους ίδιους τους εξεταζόμενους αλλά και για τους αρμόδιους φορείς υγείας  και την Πολιτεία, καθώς οδηγεί στον έγκαιρο εντοπισμό και απομόνωση των θετικών στον ιό ατόμων και την άμεση έναρξη της ιχνηλάτησης των στενών τους επαφών.
Με τη μέθοδο αυτή και μέσα από συνεχείς δειγματοληψίες μειώνονται οι πιθανότητες δημιουργίας μεγάλων εστιών κρουσμάτων.