Skip to main content

Δήμος Παύλου Μελά: Rapid test για τον κορωνοϊό στο Πάρκο Νικόπολης την Πέμπτη

Μέχρι σήμερα, σε 15 αντίστοιχες διοργανώσεις, διενεργήθηκαν συνολικά 3.108 δωρεάν rapid test στον δήμο - Συνέχεια στο Πάρκο Νικόπολης

Συνολικά 3.108 δωρεάν rapid test ανίχνευσης κορωνοϊού διενεργήθηκαν από τον ΕΟΔΥ και τις Κινητές Μονάδες Υγείας σε 15 μαζικές διοργανώσεις, στις ΔΕ Σταυρούπολης, Πολίχνης, Ευκαρπίας μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2021. Την Πέμπτη, όπως ανακοίνωσε ο δήμος Παύλου Μελά, θα διενεργηθούν νέοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε πεζούς από τις 10.00 έως τις 15.00, στο Πάρκο Νικόπολης.

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, οι προληπτικές εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν με την υποστήριξη του Κοινωνικού Ιατρείου Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας & Προνοιακών Θεμάτων και μετά από σχετικό αίτημα της Δημοτικής Αρχής στη μάχη για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Όπως αναφέρει ο δήμος, οι μαζικοί δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου  (rapid test) είναι μια  εύκολη, γρήγορη και ασφαλής διαδικασία για τους πολίτες, που προσφέρει διάγνωση χρήσιμη για τους ίδιους τους εξεταζόμενους αλλά και για τους αρμόδιους φορείς υγείας  και την Πολιτεία, καθώς οδηγεί στον έγκαιρο εντοπισμό και απομόνωση των θετικών στον ιό ατόμων και την άμεση έναρξη της ιχνηλάτησης των στενών τους επαφών.

Με τη μέθοδο αυτή και μέσα από συνεχείς δειγματοληψίες μειώνονται οι πιθανότητες δημιουργίας μεγάλων εστιών κρουσμάτων, τονίζει ο δήμος Παύλου Μελά.

Οδηγίες

Οι πολίτες, ξεκινώντας από το σπίτι ή την εργασία τους, θα πρέπει να στείλουν μήνυμα (sms) με τον κωδικό μετακίνησης 1 στο τηλέφωνο 13033 και να ενημερώσουν τα συνεργεία του ΕΟΔΥ κατά την προσέλευσή τους, για ονοματεπώνυμο, αριθμό ταυτότητας, ΑΜΚΑ και τηλέφωνο επικοινωνίας.

Τα αποτελέσματα θα γνωστοποιούνται στους εξεταζόμενους, εντός λίγων ωρών, μέσω sms.

Περισσότερες πληροφορίες
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ
2310 609380 / 587812