Κυριακή 12 Ιουλίου 2020
x

ΔΗΜΟΣ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ: ΤΟ ΘΡΙΛΕΡ ΤΩΝ 78 ΨΗΦΩΝ ΚΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΧΝΗΣ

Ο Δ. Δεμουρτζίδης είναι ο μόνος εν ενεργεία δήμαρχος που πήγε σε δεύτερο γύρο και τον κέρδισε. Ψήφο ψήφο πήγαν οι δυο μονομάχοι χτες.

Το μοναδικό ίσως θρίλερ στους δήμους της Θεσσαλονίκης, που υπήρξε κατά το χτεσινό δεύτερο γύρο των εκλογών ήταν στον δήμο Παύλου Μελά. Με μόλις 78 ψήφους, οι πολίτες επανεξέλεξαν δήμαρχο τον Δημήτρη Δεμουρτζίδη.

Η επανεκλογή Δεμουρτζίδη σηματοδοτεί πολλά περισσότερα από την απλή ανάδειξη ενός δημάρχου.

Σε έναν δήμο που παραδοσιακά κανένας δήμαρχος δεν επανεκλέγεται, ο κ. Δεμουρτζίδης κατάφερε να σπάσει τη συγκεκριμένη παράδοση.

Επίσης, ο κ. Δεμουρτζίδης πήρε τη νίκη από τον Γιώργο Λίλτση, βασιζόμενος στο αδύνατο σημείο του ανθυποψηφίου του, στην περιοχή της Πολίχνης. Εκεί ήταν η αδύνατη περιοχή του κ. Λίλτση, κάτι που το είχε αναγνωρίσει και ο ίδιος.

Αποδείχτηκε και στα χτεσινά αποτελέσματα. Στην Ευκαρπία ο κ. Λίλτσης σάρωσε. Στη Σταυρούπολη το ίδιο. Στην Πολίχνη παίχτηκε το θρίλερ. Εκεί λοιπόν είχαν απομείνει ακαταμέτρητα τμήματα μέχρι να φανεί ότι τελικά η επικράτηση του κ. Λίλτση δεν ήταν και τόσο σίγουρη. Ήταν η μόνη περιοχή του δήμου, στην οποία ο κ. Δεμουρτζίδης υπερτερούσε του αντιπάλου του. Υπερτερούσε όμως τόσο πολύ που τελικά του έδωσε και τη δημαρχία.

Για τον κ. Λίλτση, που έκανε πολύ καλό αγώνα, το αποτέλεσμα τον δικαίωσε μέχρι του σημείου των εντυπώσεων. Δεν του έδωσε γι' ακόμη μια φορά όμως τη νίκη κι έτσι προφανώς δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος. Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι υπάρχουν σκέψεις να κατατεθεί αίτημα επανακαταμέτρησης, καθώς η διαφορά των ψήφων είναι πολύ μικρή. Ωστόσο, είναι κάτι το οποίο δεν έχει αποφασιστεί ακόμα, καθώς πέρασαν μόνο λίγες ώρες από την εκλογική αναμέτρηση.

Από την άλλη, ο κ. Δεμουρτζίδης σπάει μια κατάρα πολλών ετών και επιπλέον εισέρχεται σε μια νέα θητεία, στην οποία το μεγάλο του ζήτημα είναι η πρόοδος της διαμόρφωσης του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά σε μητροπολιτικό πάρκο.

Μπορεί σε αυτές τις εκλογές να φάνηκε ότι η επιτυχία στην παραχώρηση του στρατοπέδου στον δήμο και η έναρξη υλοποίησης του πιο μεγάλου project της περιοχής, με δουλειά από τον κ. Δεμουρτζίδη δε στάθηκε ικανή να του δώσει τη διοίκηση με άνεση. Στο εξής όμως, αυτό θα αποτελέσει ένα μεγάλο στοίχημα για την επόμενη τετραετία.

Ο κ. Δεμουρτζίδης προφανώς θα χαρεί, αλλά θα πρέπει κιόλας να προβληματιστεί. Να δει για ποιο λόγο η Ευκαρπία και η Σταυρούπολη δεν αποτίμησαν τόσο θετικά τη διοίκησή του και να βελτιώσει πράγματα.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η επιτυχία του δημάρχου είναι μεγάλη, καθώς είναι ο μόνος εν ενεργεία δήμαρχος που πήγε σε δεύτερο γύρο και βγήκε νικητής.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ