Skip to main content

Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη: Καθαριότητες στα σχολεία για την επιστροφή των μαθητών

Σύμφωνα με τον δήμο όσο τα σχολεία παρέμεναν κλειστά πραγματοποιήθηκαν -όπου χρειάστηκε- εργασίες, εξωραϊσμοί και καθαριότητες.

Τις εργασιές που πραγματοποιήθηκαν στις αίθουσες των δημοτικών σχολειών με σκοπό την ασφαλή επιστροφή των μαθητών σε αυτές, ανακοίνωσε ο δήμος Πυλαία-Χορτιάτη.

Σύμφωνα με τον δήμο, όσο τα σχολεία παρέμεναν κλειστά λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας πραγματοποιήθηκαν -όπου χρειάστηκε- εργασίες, εξωραϊσμοί και καθαριότητες.

Παράλληλα τονίζεται ότι «οι μικροί μαθητές και μαθήτριες των παιδικών σταθμών, των νηπιαγωγείων και των δημοτικών επιστρέφουν σε καθαρές και ασφαλείς αίθουσες».

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

Δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα παραμένει ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη με πρωταρχικό στόχο την ομαλή επανέναρξη της σχολικής χρονιάς μετά την υποχρεωτική αναστολή των μαθημάτων λόγω του κορωνοϊού.

Η επάνοδος στα σχολεία γίνεται με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες χάρη στα μέτρα που ελήφθησαν από τον δήμο και είναι τα εξής:

•Όσο τα σχολεία παρέμεναν κλειστά λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας πραγματοποιήθηκαν -όπου χρειάστηκε- εργασίες, εξωραϊσμοί και καθαριότητες.

•Παράλληλα έγιναν εργασίες καθαριότητας και απολύμανσης στους εσωτερικούς χώρους των σχολικών κτηρίων.

•Το προσωπικό καθαριότητας βρίσκεται στις θέσεις του, ενισχυμένο και από συναδέλφους τους της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

•Τα σχολεία είναι πλήρως εφοδιασμένα με αντισηπτικά και υλικά καθαριότητας και ατομικής προστασίας, ενώ στις διευθύνσεις των σχολείων διανεμήθηκαν μάσκες.

•Το δημοτικό συμβούλιο μετά από πρόταση του δημάρχου Ι. Καϊτεζίδη ενέκρινε ομόφωνα τη διάθεση κονδυλίου για την προμήθεια 241 tablets για την υλοποίηση της εξ’ αποστάσεως διδασκαλίας και για τη στήριξη των μαθητών που τα έχουν ανάγκη. Σε συνεργασία με τις διευθύνσεις των σχολείων προωθήθηκαν ήδη στις σχολικές μονάδες.

Ο δήμαρχος Πυλαία-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης δήλωσε σχετικά για τις κινήσεις:

«Εύχομαι το 2021 να μας χαρίσει μία ασφαλή και ολοκληρωμένη σχολική χρονιά για να πάρουν πίσω τα παιδιά μας όσα στερήθηκαν τη χρονιά που πέρασε. Η διά ζώσης επικοινωνία με τους δασκάλους και τους συμμαθητές- έστω και υπό τα προβλεπόμενα αυστηρά μέτρα προστασίας- είναι αναντικατάστατη! Με απόλυτο σεβασμό στην υπομονή που επέδειξαν όλοι το προηγούμενο διάστημα- μαθητές, δάσκαλοι και γονείς, ο δήμος έλαβε όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα για την ασφαλή επάνοδο στην σχολική χρονιά. Είμαστε σε απόλυτη ετοιμότητα και συνεννόηση με τις σχολικές επιτροπές και τις διευθύνσεις των σχολείων. Προσοχή: Μπορεί να μπήκαμε στη νέα χρονιά, δεν ξεχνάμε όμως τις παλιές μας συνήθειες: μάσκα, αποστάσεις και προσωπική υγιεινή. Καλή Χρονιά, χρόνια πολλά σε όλους».