Skip to main content

Δήμος Προποντίδας: 30 ηλεκτρικά ποδήλατα, δύο εκ των οποίων για ΑΜΕΑ

Απόφαση ένταξης για τοποθέτηση 30 ηλεκτρικών ποδηλάτων (εκ των οποίων 2 για ΑΜΕΑ) και αυτοματοποιημένου συστήματος ελέγχου

Εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» η πρόταση του δήμου Προποντίδας για τα υποέργα: «Ενίσχυση της μικροκινητικότητας στο Δήμο Νέας Προποντίδας» και «Παροχή Υπηρεσιών Συμβούλου Παρακολούθησης των δράσεων Μικροκινητικότητας του Δήμου Νέας Προποντίδας».

Πρόκειται για προμήθεια και εγκατάσταση ενός κεντρικού αυτοματοποιημένου ηλεκτρονικού συστήματος, 4 τερματικών σταθμών, 30 ηλεκτρικών ποδηλάτων εκ των οποίων δύο για ΑΜΕΑ. Οι πολίτες θα έχουν την ευχέρεια να παραλάβουν και να χρησιμοποιήσουν ένα ηλεκτρικό ποδήλατο για όσο χρόνο επιθυμούν, επιστρέφοντάς το σε κάποιο από τα σημεία στάθμευσης τα οποία θα είναι εγκατεστημένα σε επιλεγμένα σημεία του δήμου.

Τα ποδήλατα θα τοποθετηθούν σε σταθμούς ενοικίασης και αυτόματης φόρτισής τους, οι οποίοι θα περιλαμβάνουν θέσεις κλειδώματος/φόρτισης και θα επιτρέπουν τη φόρτιση των ποδηλάτων όσο αυτά είναι κλειδωμένα στον σταθμό. Η πρόταση είναι προϋπολογισμού 255.987,60 €.