Skip to main content

Δήμος Προποντίδας: Ανάγκη για παιδοψυχίατρο στο ΓΝ Χαλκιδικής και στο ΚΕΦΙΑ Πολυγύρου

Την ανάγκη να καλυφθεί η θέση παιδοψυχιάτρου στο ΓΝ Χαλκιδικής και στο ΚΕΦΙΑ Πολυγύρου υπογραμμίζει ο δήμαρχος Νέας Προποντίδας στον υπουργό Υγείας.

Στο πλευρό των γονέων συντάσσεται και ο δήμος Νέας Προποντίδας αναφορικά με το μείζον πρόβλημα που έχει προκύψει από την έλλειψη παιδοψυχιάτρου στο γενικό νοσοκομείου Χαλκιδικής με αποτέλεσμα να μην καθίσταται εφικτή η εξυπηρέτηση, διάγνωση, θεραπεία παιδιών που έχουν ανάγκη παιδοψυχιάτρου.

Παράλληλα το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης Πολυγύρου – ΚΕΦΙΑΠ εμφανίζεται υποστελεχωμένο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου, χωρίς τις ειδικότητες των παιδοψυχιάτρου και αναπτυξιολόγου – παιδονευρολόγου, με αποτέλεσμα τα ωφελούμενα παιδιά να μην έχουν την τακτική παρακολούθηση που χρειάζονται και να μην μπορούν να πραγματοποιήσουν τις θεραπείες τους. Η αδυναμία εξυπηρέτησής τους σε οποιαδήποτε δημόσια δομή στην Χαλκιδική αλλά και η μεγάλη ή και απαγορευτική πολλές φορές οικονομική επιβάρυνση των οικογενειών για την παρακολούθησή τους και την πραγματοποίηση των θεραπειών τους σε ιδιωτικά ιατρεία, τους αναγκάζουν να επισκέπτονται Νοσοκομεία στην Θεσσαλονίκη, όπου η αναμονή για κάποιο ραντεβού είναι μεγάλη, όπως αναφέρει ο δήμος.

«Ο δήμος μας έχει αποδείξει έμπρακτα την ευαισθησία του στα Άτομα με Αναπηρία και εργάζεται συστηματικά εδώ και χρόνια για την διευκόλυνση της ευαίσθητης αυτής ομάδας των συμπολιτών μας, αλλά και για τις καλύτερες εκπαιδευτικές συνθήκες των μαθητών. Ήδη λειτουργούν μέχρι σήμερα, τρεις δομές Α/θμιας και Β/θμιας ειδικής εκπαίδευσης. Εκτός από το νέο σύγχρονο διδακτήριο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που ξεκίνησε να χτίζεται (Ειδικό Νηπιαγωγείο και Ειδικό Δημοτικό σχολείο), λειτουργεί, επίσης, το μοναδικό στο νομό, Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο και έχει δρομολογηθεί η κατασκευή υπερσύχρονων δομών για την μετεστέγαση του αλλά και του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης. Παράλληλα, λειτουργούν Κ.Δ.Α.Π. μεΑ στην Ν. Καλλικράτεια και στην Πορταριά, μεταφέροντας μαθητές από όλη τη Χαλκιδική» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Μ. Καρράς στο έγγραφό του προς τον Υπουργό Υγείας Αθ. Πλεύρη και καταλήγει «απευθυνόμαστε σε εσάς για την κατά το δυνατόν αμεσότερη πλήρωση των θέσεων, προκειμένου τα παιδιά που έχουν την ανάγκη παροχής τέτοιου είδους υπηρεσιών, να λάβουν την προσοχή που τους αρμόζει».