Skip to main content

Δήμος Προποντίδας: Εθελοντική ομάδα για τη σίτιση αδέσποτων στο lockdown

Οι βεβαιώσεις που χορηγεί ο δήμος για σίτιση αφορούν μόνο τα αδέσποτα και χορηγούνται μόνο στους δημότες που στηρίζουν εθελοντικά το έργο του δήμου.

Oμάδα εθελοντών, που καλύπτουν τις ανάγκες σίτισης των αδέσποτων ζώων, στο σύνολο των οικισμών του δήμου έχει δημιουργήσει ο δήμος Νέας Προποντίδας. Η ομάδα αποτελείται από εθελοντές, οι οποίοι είναι μόνιμοι κάτοικοι του δήμου και μετακινούνται με την ειδική κάρτα μετακίνησης για Σίτιση Αδέσποτων Ζώων -που τους έχει δοθεί από το Τμήμα Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων του Δήμου, συγκεκριμένες ημέρες και ώρες.

Οι βεβαιώσεις που χορηγεί ο δήμος για σίτιση αφορούν μόνο τα αδέσποτα και χορηγούνται μόνο στους δημότες, που στηρίζουν εθελοντικά και συνεχώς το έργο του δήμου για την φροντίδα των αδέσποτων ζώων, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Βεβαιώσεις για σίτιση δεσποζόμενων κατοικίδιων και μετακινήσεις εκτός του δήμου Νέας Προποντίδας, δεν προβλέπονται μέχρι σήμερα από τη Νομοθεσία.

Ακόμη, ο δήμος παρακαλεί τους δημότες, σε περίπτωση που εντοπίζουν περιοχές όπου υπάρχουν αδέσποτα και τα οποία δεν γνωρίζουμε, να ενημερώνουν το Τμήμα Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων του Δήμου μας, καλώντας στο 2373350241, κατά τις εργάσιμες ημέρες (Δευτέρα έως Παρασκευή) από τις 9:00 έως τις 14:00.