Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022
x

ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ: ΥΠΕΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΡΑΜΠΩΝ ΚΑΙ ΧΩΡΩΝ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΜΕΑ

Υπεγράφη εχθές η σύμβαση εκτέλεσης του έργου «Κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ σε σχολικές μονάδες»

Υπεγράφη εχθές η σύμβαση εκτέλεσης του έργου «Κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ σε σχολικές μονάδες» που αφορά τον δήμο Προποντίδας.

Αναλυτικότερα, με την αριθμό πρωτ. 31782/22-5-2020 απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών εντάχθηκε στο Πρόγραμμα “Φιλόδημος ΙΙ” το έργο: «Κατασκευή ραμπών και χώρων  υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ σε σχολικές μονάδες». Χθες υπεγράφη η σύμβαση εκτέλεσης έργου  από τον δήμαρχο Μ. Καρρά και τον Στέφανο Φασσιά, εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «Σ. Φασσιάς Κατασκευαστική και Σια Ε.Ε».

Το έργο είναι προϋπολογισμού δημοπράτησης 302.000,00 ευρώ και αφορά τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Με το έργο αυτό στοχεύεται να γίνουν τα σχολικά κτήρια φιλικά και προσβάσιμα στα άτομα με ειδικές ανάγκες, σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου Προποντίδας. Η είσοδος από τις ράμπες θα γίνεται με τη μέγιστη δυνατή άνεση και ασφάλεια, ενώ οι χώροι υγιεινής θα επιτρέπουν στα ΑμεΑ την είσοδο, την κίνηση, την περιστροφή, καθώς και εύκολη χρήση τους.

«Θεωρούμε ότι η προσβασιμότητα των ΑμεΑ είναι ιδιαίτερα σημαντικό και ευαίσθητο ζήτημα. Είναι αυτονόητο ότι όλα τα σχολεία μας οφείλουν να είναι φιλικά στα άτομα, που έχουν ιδιαίτερες ανάγκες. Ως δήμος κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διευκολύνουμε την “έξοδό” τους από το σπίτι, την άρση των περιορισμών, την παροχή ίσων ευκαιριών. Εξάλλου, η παιδεία δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι προνόμιο κάποιων, αλλά αγαθό που πρέπει να προσφέρεται ισότιμα σε όλους. Δεν σας κρύβω ότι είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, που με την ολοκλήρωση του έργου όλα τα σχολεία μας πλέον θα είναι προσβάσιμα στα άτομα με κινητικά προβλήματα. Τα παιδιά μας είναι και θα παραμείνουν προτεραιότητά μας»,  δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Μ. Καρράς.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ