Skip to main content

Δήμος Θερμαϊκού: Διανομή προϊόντων από το ΤΕΒΑ την επόμενη εβδομάδα

Η διανομή θα πραγματοποιηθεί στους Νέους Επιβάτες, στο «Κοινωνικό Παντοπωλείο – Συσσίτιο και Κοινωνικό Φαρμακείο» του δήμου - Το πρόγραμμα

Διανομή προϊόντων θα πραγματοποιηθεί από τον Δήμο Θερμαϊκού στους ωφελούμενους του Προγράμματος Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), οι οποίοι έχουν δηλώσει συμμετοχή και στο πρόγραμμα «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους» (ΤΕΒΑ/FEAD), μέσω της Κοινωνικής Σύμπραξης ΠΕ Θεσσαλονίκης (Ανατολικό Τμήμα).

Η διανομή θα πραγματοποιηθεί στους Νέους Επιβάτες, στον χώρο στέγασης των Δομών Βασικών Αγαθών του Δήμου Θερμαϊκού «Κοινωνικό Παντοπωλείο – Συσσίτιο και Κοινωνικό  Φαρμακείο», που βρίσκεται στο 21ο χλμ. Λ.Θεσσαλονίκης – Μηχανιώνας, στάση ΟΑΣΘ «Ελβετία», σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

⦁    Τρίτη 25 Φλεβάρη 2020, ώρα από 8:30 π.μ. έως 1 μ.μ.
( ωφελούμενοι με επώνυμο από Α  έως  Μ )
⦁    Τετάρτη 26 Φλεβάρη 2020, ώρα από 8:30 π.μ. έως 1 μ.μ.
( ωφελούμενοι με επώνυμο από Ν  έως  Ω )

Η διανομή θα περιέχει πακέτο Βασικής Υλικής Συνδρομής με απορρυπαντικά είδη (1 τμχ χλωρίνη 750 ml, 1 τμχ σκόνη πλυντηρίου 2 kg, 1 τμχ  υγρό πιάτων 1 lt, 1 τμχ σαμπουάν 1 lt, 1 τμχ καθαριστικό υγρό γενικής χρήσης 1 lt) και τρόφιμα (1 τμχ ελαιόλαδο 1 lt, 1 τμχ ζυμαρικά-κριθαράκι 1 kg, 1 τμχ φακές 1 kg, 1 τμχ φασόλια 1 kg, 4 τμχ γάλα εβαπορέ 410 gr, 1 τμχ ρύζι 1 kg, 1 τμχ ζάχαρη 1 kg και λάχανα 2kg). Οι δικαιούχοι πρέπει να τα παραλάβουν τα προϊόντα αυθημερόν.

Τα πακέτα Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΒΥΣ) και Τροφίμων θα διανεμηθούν ανάλογα με τα μέλη της οικογένειας.

Αναλυτικά:

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΕ 1 ΜΕΛΟΣ (ΤΥΠΟΣ 1)
1 ΠΑΚΕΤΟ ΜΕ ΤΡΟΦΙΜΑ
1 ΠΑΚΕΤΟ ΜΕ ΒΥΣ
1 ΛΑΧΑΝΟ 2 kg

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΕ 2 έως 3 ΜΕΛΗ (ΤΥΠΟΣ 2)
2 ΠΑΚΕΤΑ ΜΕ ΤΡΟΦΙΜΑ
2 ΠΑΚΕΤΑ ΜΕ ΒΥΣ
2 ΛΑΧΑΝΑ 2 kg

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΕ 4 έως 5 ΜΕΛΗ (ΤΥΠΟΣ 3)
3 ΠΑΚΕΤΑ ΜΕ ΤΡΟΦΙΜΑ
3 ΠΑΚΕΤΑ ΜΕ ΒΥΣ
3 ΛΑΧΑΝΑ 2 kg

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ  6 ΜΕΛΗ (ΤΥΠΟΣ 4)
5 ΠΑΚΕΤΑ ΜΕ ΤΡΟΦΙΜΑ
5 ΠΑΚΕΤΑ ΜΕ ΒΥΣ
5 ΛΑΧΑΝΑ 2 kg

Επιπλέον, όλες οι οικογένειες, ανεξαρτήτως αριθμού μελών, θα πάρουν και από 1 τμχ σκόνης πλυντηρίου 3 kg.

Οι ωφελούμενοι του παραπάνω προγράμματος θα ειδοποιηθούν ατομικά με μήνυμα. Κατά την παραλαβή της αντίστοιχης ποσότητας θα πρέπει να προσκομίσουν το δελτίο ταυτότητας τους ή το διαβατήριό τους, το ΑΜΚΑ τους ή εξουσιοδότηση με το γνήσιο της υπογραφής, εφόσον παρουσιαστεί τρίτο πρόσωπο.

Επίσης, θα πρέπει να ληφθεί ειδική μέριμνα για τη μεταφορά των προϊόντων (σακούλες ή καρότσι λαϊκής), καθώς η ποσότητα που θα διανεμηθεί είναι μεγάλη.