Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020
x

ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ: ΠΡΑΣΙΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΡΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Σύμφωνα με τον δήμο Θερμαϊκού πρόκειται για μια επένδυση με πολλαπλά οφέλη τόσο σε ό,τι αφορά στην ενεργειακή και οικονομική εξοικονόμηση.

Μεταξύ των δέκα φορέων συμπεριλήφθηκε ο δήμος Θερμαϊκού που τους διατίθεται άμεση χρηματοδότηση για ενεργειακή αναβάθμιση δημοσίων κτηρίων στο πλαίσιο της δράσης «Ηλέκτρα», που ξεκινά σε πιλοτικό στάδιο.

Ως εκ τούτου, εγκρίθηκε η ενεργειακή αναβάθμιση τριών σχολικών κτηρίων του δήμου  και συγκεκριμένα σε:

1) 1ο Γυμνάσιο Ν. Μηχανιώνας  

2) Γυμνάσιο Ν. Επιβατών  

3) ΕΠΑΛ Επανομής,

 με συνολικό προϋπολογισμό   2.200.000,00 ευρώ

Σύμφωνα με τον δήμο Θερμαϊκού πρόκειται για μια επένδυση με πολλαπλά οφέλη τόσο σε ό,τι αφορά στην ενεργειακή και οικονομική εξοικονόμηση όσο και στη μείωση της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης, οικοδομώντας σταδιακά ένα πιο «πράσινο» μέλλον για τον τόπο και τους ανθρώπους του, το οποίο διαγράφεται ευοίωνο βάσει των ήδη υλοποιημένων παρεμβάσεων που έχουν φέρει το Δήμο ένα βήμα πιο κοντά στη διασφάλιση της ενεργειακής βιωσιμότητάς του και οι οποίες ενδεικτικά αφορούν:

Στον εκσυγχρονισμό του δημοτικού ηλεκτροφωτιστικού δικτύου με το εμβληματικό έργο εγκατάστασης 4.500 φωτιστικών σωμάτων τύπου LED και 10.000 λαμπτήρων απ’ άκρη σ’ άκρη, σε όλες τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες, π/υ 3.300.000 ευρώ.

Στην ενεργειακή αναβάθμιση  του 3ου Δημοτικού Σχολείου Περαίας και του 2ου Γυμνασίου Ν. Μηχανιώνας που ολοκληρώθηκε.

Στη βιοκλιματική αναβάθμιση της πλατείας Εθνικής Αντίστασης στη Ν. Μηχανιώνα, π/υ 635.000,00 ευρώ, που έλαβε έγκριση χρηματοδότησης.

Στην ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου Α.Τ. Νέων Επιβατών, π/υ 310.000,00 ευρώ, με τη μελέτη να έχει εκπονήσει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και με χρηματοδότηση να έχει εξασφαλισθεί μέσω του ΕΣΠΑ.

Στη δημιουργία «Πράσινου Σημείου», π/υ 532.000,00 ευρώ, αλλά και 10 Γωνιών Ανακύκλωσης και Κινητών Πράσινων Σημείων για την ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ