Skip to main content

Δήμος Θερμαϊκού: «Συμπαραστάτης Δημότη και Επιχείρησης» για πρώτη φορά

Για πρώτη φορά ο δήμος Θερμαϊκού εκλέγει «Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης» - Το ΔΣ εξέλεξε τον Θεόδωρο Τζίνα ως εκπρόσωπο του θεσμού

«Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης» έχει από χθες Τετάρτη ο Δήμος Θερμαϊκού. Το Δημοτικό Συμβούλιο εξέλεξε τον Θεόδωρο Τζίνα ως εκπρόσωπο του θεσμού που προβλέφθηκε από το πρόγραμμα «Καλλικράτης» το 2010, αλλά στον Δήμο Θερμαϊκού ξεκίνησε να εφαρμόζεται μόλις από χτες, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή.

Όπως σημειώνεται στην ενημέρωση, «το ενωτικό κλίμα που καλλιεργεί ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιώργος Τσαμασλής, η ειλικρινής διάθεση συνεργασίας με όλες τις παρατάξεις και η κοινωνική πολιτική που αποτελεί πρώτιστο μέλημα της Διοίκησης, ιδίως σε δύσκολες περιόδους οικονομικής κρίσης, φαίνεται ότι αποδίδει καρπούς, αφού, σύμφωνα με την άποψή του «είμαστε εδώ για να βάλουμε τέλος στην πολιτική που παράγει ανισότητες και κοινωνική αδικία, αφού στον θεσμό αυτό μπορεί να προστρέχει οποιοσδήποτε πολίτης χωρίς να σκέφτεται το κόστος των υπηρεσιών».

Η αποστολή του «Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης» συνοψίζεται στην διαμεσολαβητική επίλυση διαφορών, που προκύπτουν ανάμεσα σε άμεσα θιγόμενους πολίτες ή επιχειρήσεις και στις υπηρεσίες, τα νομικά πρόσωπα και τις επιχειρήσεις του Δήμου. Ο νόμος εξοπλίζει τον Συμπαραστάτη με δύο αρμοδιότητες για την επίτευξη της αποστολής του. Την υποδοχή καταγγελιών άμεσα θιγόμενων πολιτών κι επιχειρήσεων για κακοδιοίκηση των υπηρεσιών του δήμου, των νομικών προσώπων του και των επιχειρήσεών του, την διαμεσολάβηση για την επίλυση των σχετικών προβλημάτων, αλλά και την διατύπωση προτάσεων βελτίωσης της δημοτικής διοίκησης και των σχέσεών της με το κοινό, τόσο στο πλαίσιο της ετήσιας έκθεσης του Συμπαραστάτη, όσο και επ' ευκαιρία σημαντικών προβλημάτων κακοδιοίκησης, που ο ίδιος ο Συμπαραστάτης εντοπίζει.

Λίγα λόγια για τον Θεόδωρο Τζίνα

Είναι βιολόγος, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Περιβάλλον (master «Διαχείριση Αποβλήτων»). Έχει μακρά επαγγελματική εμπειρία στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Από το 2000 υπηρετεί στο Υπουργείο Εργασίας ως Επιθεωρητής Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία. Έχει ειδικευθεί και ασχοληθεί με την εξέταση καταγγελιών και την επίλυση συγκρούσεων. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε projects με αντικείμενο την απλούστευση και ψηφιοποίηση των διαδικασιών και την αναδιοργάνωση υπηρεσιών του Δημοσίου.