Skip to main content

Δήμος Θέρμης: Δυνατότητα εξόφληση οφειλών προς τη ΔΕΥΑΘ με παραγραφή προσαυξήσεων

Το ελάχιστο ποσό καταβολής ορίζεται στα 30 ευρώ και η δυνατότητα ένταξης στο πακέτο των ρυθμίσεων είναι για οικιακούς καταναλωτές και επιχειρήσεις

Δυνατότητα εξόφλησης οφειλών προς τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης του δήμου Θέρμης παρέχουν νέες ρυθμίσεις οι οποίες προβλέπουν ακόμη και την πλήρη διαγραφή των προσαυξήσεων. 

Ειδικότερα σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση για οφειλές έως και 3.000 ευρώ προβλέπονται τα εξής:

- με εφάπαξ καταβολή των οφειλόμενων διαγράφεται το 100% των προσαυξήσεων

- με εξόφληση σε 2 έως 6 δόσεις, απαλλαγή προσαυξήσεων κατά 85%

- 7 έως 12 δόσεις, με απαλλαγή προσαυξήσεων κατά 75%

- 13 έως 18 δόσεις, με απαλλαγή προσαυξήσεων κατά 65%

- 19 έως 24 δόσεις  με απαλλαγή προσαυξήσεων κατά 50%
 
Για οφειλές μεγαλύτερες των 3.000 ευρώ προβλέπονται τα εξής:

- 36 δόσεις, με απαλλαγή προσαυξήσεων κατά 35%

- 48 δόσεις με απαλλαγή προσαυξήσεων κατά 25%  

- 60 δόσεις με απαλλαγή προσαυξήσεων κατά 10%

Το ελάχιστο ποσό καταβολής ορίζεται στα 30 ευρώ και η δυνατότητα ένταξης σε αυτό το πακέτο των ρυθμίσεων για οικιακούς καταναλωτές και επιχειρήσεις είναι έως τις 31 Ιανουαρίου 2023. Για τις οφειλές τους προς τη ΔΕΥΑΘ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται και να καταθέτουν αιτήσεις στο ταμείο της Δημοτικής Επιχείρησης, ενώ για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 2310460530.

Με δήλωσή του ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος καλεί τους πολίτες να απευθυνθούν προς τη ΔΕΥΑΘ προκειμένου να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες των νέων ευνοϊκών ρυθμίσεων εξόφλησης των οφειλών τους. «Με το νέο πακέτο των ρυθμίσεων δίνουμε τη δυνατότητα σε όλους τους καταναλωτές, είτε είναι οικιακοί καταναλωτές είτε επιχειρήσεις, να εξοφλήσουν τις παλιές οφειλές τους, ακόμη και σε βάθος πέντε χρόνων, με παράλληλη, ανάλογη απαλλαγή από τις προσαυξήσεις. Καλώ τους πολίτες να αξιοποιήσουν αυτές τις ρυθμίσεις οι οποίες είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές», σημειώνει ο δήμαρχος Θέρμης.